София Лорен - гранд дамата на италианското кино дари своя глас на "Италия, която пак устоя"

„Барила" с вълнуващо видео послание

Кристина Гочева
Кристина Гочева 08 април 2020

Ние в GRAZIA/graziaonline.bg имаме кармична връзка с италианския стил, защото от 2004 г. сме първото международно лицензионно издание на най-старото женско модно списание в Европа, което от 1938 г. не само допълва усещането за женственост на поколения жени, а и е тяхно отражение в огледалото, улавящо пулса на времето.

Ние сме и завинаги благодарни за всички невероятни образци в модата, дизайна, киното, културата, изкуството и … храната, без дори да намесваме наследството от античността, съхранена и обживяна по прелестен начин, така както само италианците го умеят.

София Лорен - гранд дамата на италианското кино дари своя глас „На Италия, която пак устоя"

Защото представата ни за тяхната „долче вита" не е само в яхтата, акостирала на кокетното пристанище в Портофино и луксозни модни марки, подписани с опита и качеството на няколко поколения от фамилията. Но и в простите неща – като умението да се насладиш на хубаво кафе, сладолед или димяща чиния прясна паста директно на улицата, на паважа, пред някое малко семейно ресторантче.

Защото днес е много по-важно, това, което ни събира, а не това, което ни разделя, и защото ни се иска да ви въвлечем в нашия Манифест на нормалността. 

София Лорен - гранд дамата на италианското кино дари своя глас „На Италия, която пак устоя"

Защото е ясно, и се усеща (особено болезнено в принт медиите), че в момента рекламата е на стоп кадър, а преосмислянето на посланието и бюджетите наложително.

Защото и без да сме специалисти, ще предположим, че в момента, няма по-добра реклама от това да бъдете социално отговорна компания.

Затова ви споделяме един по-добър пример за маркетинг по време на пандемия на италианската марка за паста „Барила", която представи видео с гласа на 85-годишната актриса София Лорен - с благодарност на Италия, „която пак устоя", както и на бойците срещу COVID-19 на първа линия. 

Ето вълнуващите думи на София Лорен, която също дари своя глас без хонорар за кузата:

„На тишината, която пази нашите улици, и на живота, който кипи от балконите. До онези, които стоят мирно, но все пак се движат, и до тези, които дават всичко, без да искат нищо обратно. До онези, които са изморени, но ни дават силата на надеждата и до красотата, която ни напомня кои сме. До страха, който поражда кураж, и до усмивката, която придава значение на всяка трудност. До онези, които са изтощени, но никога не се отказват. До онези, които са далеч от нас физически, но успяват да бъдат близо. До онези, които се чувстват изгубени, но и част от една държава. До Италия, която пак устоя. Благодаря!"

Компанията "Барила" е дарила общо 2 млн. евро, разпределени между болница и организации в Парма, сред тях и Червения кръст.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA