Отлагат Оскарите заради липса на нови филми?

Възможно ли е коронавирусната пандемия да постави на пауза и най-голямото светско събитие?

Както с всичко останало в света в момента, изглежда, че и Оскарите може да изчакат своя заветен момент. Според източници, близки до организаторите на церемонията, вече се водят преговори за евентуалното изместване на провеждането на наградите поне за края на месец май или началото на юни 2021 г.

Това е възможно стечение на обстоятелствата, тъй като коронавирусната пандемия спря снимките на редица филми и отложи премиерите на още толкова вече завършени ленти, които всички очакват с нетърпение. Вече стана ясно, че "годни" за кандидатстване ще бъдат и филми, направени от популярните стрийминг платформи, но дори те не биха били достатъчни, за да запълнят нужния брой номинирани във всяка категория. 

38

"Ще има бунт, ако не бъдат направени промени и индустрията би могла да бъде напълно опустошена, ако филмовите студия задържат своите предложения до церемонията през 2022 г., за да бъдат приемливи", коментира член на Академията.

Предстои да видим дали Оскарите ще се проведат в началото на лятото - нещо, което не се е случвало в 93-годишната история на наградите. А може би съществува и вариант, в който най-голямото холивудско събитие ще се случи във виртуалното пространство? Съмняваме се, но все пак...

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA