Мадона, Джони Деп, Марая Кери и Кристина Агилера станаха жертва на хакери

Договорите, имейл адресите, телефонните номера и частната кореспонденция на редица звезди са били придобити от хакери.

След като успя да завладее Instagram за по-малко от ден, Джони Деп отново е в публичното пространство, този път обвинявайки таблоиди в това, че са хакнали телефона му.

56-годишният актьор вече е подал съдебен иск и обвинява част от таблоидните медии в световен мащаб в „многобройни нарушения" на личния му живот и „злоупотреби с лична информация, включително незаконно придобиване на съобщенията от гласовата му поща и използването на други неправомерно събрани данни".

В иска си Джони обяснява, че неговият екип е разследвал ситуацията и смята, че ​​​​е бил хакнат няколко пъти между 1996 и 2010 г. За обвинението има доказателства, които „ясно сочат към многократно и продължително незаконно проникване" в личния живот на актьора, което е довело до изтичане на информация за неговите деца и скандала около брака му с Амбър Хърд.

Актьорът от "Карибски пирати" е избрал адвокат, който в миналото е представлявал принцеса Даяна, Елтън Джон, Джъд Лоу, Хю Грант и принц Хари в исковете им срещу The Sun. "Този случай е въпрос на принципи за г-н Деп, а не на пари", заявява адвокатът му в официално изявление.

Междувременно, стана ясно, че хакерска група е успяла да открадне данни от Марая Кери, Кристина Агилера, Брус Спрингстийн, Мадона и Ники Минаж. Базираната в Ню Йорк адвокатска кантора Grubman Shire Meiselas & Sacks потвърди, че техни клиенти са станали жертва на кибератака и вече са наели експертите, специализирали в тази област, които работят денонощно, за да разрешат създалата се проблемна ситуация.

056

Открадната информация включва договори, публични споразумения, имейл адреси, телефонни номера и частна кореспонденция. Новината се появи, след като миналия уикенд договор за Madame X турнето на Мадона се появи в тъмните дълбини на интернет пространството. 

"Това очевидно е атака за откупи, при която киберпрестъпниците използват възможността да освободят откраднатите данни чрез изнудване. Към момента не е известно какво искат да направят във връзка с кражбата на данни", коментира Variety.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA