Кой е най-добрият филм на десетилиетието според Куентин Тарантино?

Режисьорът, на който немалко хора се възхищават, споделя своите лични фаворити.

Измежду всички продукции, които забравяме в секундата след излизането си от киносалона, има и такива, които можем да гледаме години след голямата им премиера. Прекарал немалка част от времето си под социална изолация в подготовка на различни сценарии, Куентин Тарантино разкри и своите филмови фаворити, появили се на голям екран в рамките на десетилетието.

Тарантино разкрива, че най-любимият му филм е "Социалната мрежа" на Дейвид Финчър от 2010 г., който поднася хронолигично историята за основаването на Facebook от Марк Зукърберг. Попитан от френското филмово издание Premiere да сподели своя фаворит, мъжът зад "Криминале", споделя: "Това е "Социалната мрежа", шапки долу… филмът е номер едно, защото е най-добрият! Това смазва цялата конкуренция."

"Социалната мрежа" има в авторското си портфолио осем номинации за "Оскар", от които печели три: Най-добър адаптиран сценарий, най-добра редакция и най-добра оригинална филмова музика. Поглеждайки назад, именно лентата се оказва сериозен звезден трамплин за актьорите в главните роли, сред които Джеси Айзенбърг, Арми Хамър, Андрю Гарфийлд и Руни Мара.

"Дюнкерк" (филмът на Кристофър Нолан от 2017 г. за евакуацията по море на английски, френски и белгийски части, блокирани в град Дюнкерк) е вторият фаворит на скромния режисьор, който не включва измежду фаворитите си и своите шедьоври, които сме сигурни, че биха намерили място в списъка на немалко зрители.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA