#ITakeResponsibility: Холивудските звезди, които поеха отговорност

Джулиан Мур, Кристен Бел и редица други звезди се включиха в нова кампания срещу полицейския произвол.

Фотография: Tommy Oliver / @itakeresponsibility

В отговор на полицейския произвол и редицата убийства на цветнокожи граждани от органите на реда в Съединените американски щати, продуцентската компания Confluvable Content си партнира с NAACP и куп известни личности, за да стартира кампанията #ITakeResponsibility. Много любими на широката аудитория звезди, сред които Кеша, Джулиан Мур и Кристен Бел се включиха в тяхното рекламно видео, в което коментират системния расизъм и как те самите предприемат действия в контекста на настоящата ситуация.

#ITakeResponsibility е поредният опит за "насърчаване на белите американци да спрат омразата и да предприемат действия, за да се обърне приливът на системен расизъм в тази страна". Първата стъпка в това начинание е повишаване на осведомеността за проблема чрез образа на световноизвестните знаменитости.

"За да можем ние като нация да стигнем до по-добро място, ще трябва да променим перспективата си и да участваме в открити разговори, които понякога могат да бъдат болезнени", споделя Дерик Джонсън, президент и изпълнителен директор на NAACP. „Борбата за гражданските права винаги е изисквала разнообразна коалиция от партньори и съюзници. Въздействащо е, когато белите хора могат да говорят открито за индивидуалния и структурен расизъм и привилегията, която другите нямат. Трябва всички да се присъединят към нас на първа линия в борбата за справедливост и равенство."

Известните личности, които до този момент се присъединиха в кампанията са Арън Пол, Бетани Джой Ленц, Дебра Месинг, Джулиан Мур, Джъстин Теру, Кеша, Кристен Бел, Марк Дъплас, Сара Полсън и Стенли Тучи.

https://www.instagram.com/p/CBDrB8xlV--/

По време на двуминутното видео, което може да изгледате по-горе, всички те коментират борбата с несправедливия расизъм. "Повече няма да позволя расистки, обидни думи, шеги и стереотипи в мое присъствие, без значение колко големи или малки са те", споделя Тучи. Бившият съпруг на Дженифър Анистън - Джъстин Теру коментира, че "бизнесът, както за всички останали, не трябва да бъде животозастрашаващ и за чернокожите в страната", докато всички останали призоваха за поета отговорност.

Организаторите на кампанията насърчават хората да направят същото на ITakeResponsibility.org, като публикуват и собствено видео в знак на солидарност с #itakeresponsibility в социалните мрежи.

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA