Анджелина Джоли сподели как говори за расизма с децата си

"Просто трябва да слушаме онези, които са подтиснати и да не предполагаме, че знаем всичко."

Анджелина Джоли не е чужда на позитивната промяна в света. Актрисата е сред звездите, които работят непрекъснато, за да помагат на другите - това е напълно вярно, без изобщо да има нужда от преувеличаване. С настоящата ситуация в света, обзет от системния расизъм, бившата съпруга на Брад Пит разкрива, че често сяда със семейството си, за да обсъжда привилегиите, от които цветнокожите хора не могат да се възползват. 

4

Пред британското издание на Harper's Bazaar, тя споделя, че вижда и уважава хората, които се борят за положителна промяна, но е наясно, че това ще бъде процес, който изисква големи промени в големите институции. "Усеща се, че светът се събужда и хората искат по-задълбочени промени в рамките на своите общества", казва Джоли. "Време е да направим промени в законите и институциите, и да изслушаме тези, които са най-засегнати."

24

Анджелина казва, че неравенството е "нетърпимо", а полицейската реформа в този случай е само началото, защото докато тя има право на привилегия, дъщеря ѝ Захара остава уязвима. "Система, която ме защитава, но може да не защитава дъщеря ми или който и да било друг мъж, жена или дете в нашата страна въз основа на цвета на кожата, е непоносима. Прекратяването на злоупотребите в полицията е само началото. Това надхвърля всички аспекти на обществото, от образователната ни система до политиката ни."

Носителката на "Оскар" споделя още, че е от изключително голямо значение родителите да общуват с децата си по отношение на тези общественозначими проблеми - нещо, което тя прави редовно. "Просто трябва да слушаме онези, които са подтиснати и да не предполагаме, че знаем всичко."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA