Анджелина Джоли сподели как говори за расизма с децата си

"Просто трябва да слушаме онези, които са подтиснати и да не предполагаме, че знаем всичко."

Анджелина Джоли не е чужда на позитивната промяна в света. Актрисата е сред звездите, които работят непрекъснато, за да помагат на другите - това е напълно вярно, без изобщо да има нужда от преувеличаване. С настоящата ситуация в света, обзет от системния расизъм, бившата съпруга на Брад Пит разкрива, че често сяда със семейството си, за да обсъжда привилегиите, от които цветнокожите хора не могат да се възползват. 

Анджелина Джоли сподели как говори за расизма с децата си

Пред британското издание на Harper's Bazaar, тя споделя, че вижда и уважава хората, които се борят за положителна промяна, но е наясно, че това ще бъде процес, който изисква големи промени в големите институции. "Усеща се, че светът се събужда и хората искат по-задълбочени промени в рамките на своите общества", казва Джоли. "Време е да направим промени в законите и институциите, и да изслушаме тези, които са най-засегнати."

24

Анджелина казва, че неравенството е "нетърпимо", а полицейската реформа в този случай е само началото, защото докато тя има право на привилегия, дъщеря ѝ Захара остава уязвима. "Система, която ме защитава, но може да не защитава дъщеря ми или който и да било друг мъж, жена или дете в нашата страна въз основа на цвета на кожата, е непоносима. Прекратяването на злоупотребите в полицията е само началото. Това надхвърля всички аспекти на обществото, от образователната ни система до политиката ни."

Носителката на "Оскар" споделя още, че е от изключително голямо значение родителите да общуват с децата си по отношение на тези общественозначими проблеми - нещо, което тя прави редовно. "Просто трябва да слушаме онези, които са подтиснати и да не предполагаме, че знаем всичко."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA