Защо Вивиан Уестууд протестира от клетка за птици в центъра на Лондон?

Иконичната британска дизайнерка облече жълт костюм и излезе в центъра на Лондон, за да защити човешките права.

Винаги вдъхновяващата Вивиан Уестууд поведе голям протест в центъра на Лондон, появявайки се в клетка за птици с грамофон в ръка.

Талантливата дизайнерка взе участие в протестите срещу екстрадицията на Джулиан Асанж, основателят на WikiLeaks.

Той ще се яви на изслушване пред съда на 7 септември т.г., но Уестууд призовава измъкването му "от клетката" да се случи още сега. Ако бъде екстрадиран в САЩ, Джулиан ще бъде изправен пред 17 обвинения съгласно Закона за шпионажа и конспирация, след като през 2010 и 2011 г. на бял свят излизат хиляди некласифицирани документи.

75

49-годишният Асанж в момента е в затвор в югоизточната част на Лондон, а протестът с около 20 демонстранти е организиран от сина на Вивиан. Самата тя споделя, че се е облякла в жълто, тъй като цветът олицетворява този на канарчетата, които са били използвани от миньорите за откриване на отровен газ.

"Ако канарчето умре, всички излизат. Джулиан Асанж е в клетка и той трябва да излезе. Не го екстрадирайте в Америка", призовава дизайнерката, а ние за пореден път оставаме впечатлени от нейния силен глас, който демонстрира непрекъснато извън подиумите на световните модни столици.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA