"ДЪРВОСЕКАЧИ" - история, която никога не е била разказвана

06 август 2020

Драма, природа, безподобна история, всичко това се събира в минисериала "ДЪРВОСЕКАЧИ", създаден по едноименната книга на Ани Пру. Вълнуващ каст и приключения от миналото предават проблеми от едно друго време, които сякаш са актуални и до днес. 

Епичната поредица от 8 епизода, която ще ни пренесе в Нова Франция през 17-и век, ще има своята премиера по любимия ни NATIONAL GEOGRAPHIC на 9-и август с не един, а цели два завладяващи епизода.

Ако и вие като нас обожавате истории за непознати земи в едно минало и далечно време, то няма съмнение, че точно в 22 часа ще застанете с интерес пред екраните. Нашето вълнение обаче е подсилено от изключително любопитния актьорски състав, с който имахме шанс да си поговорим. Начело с Дейвид Тюлис, когото феновете на "Хари Потър" познават в ролята на любимия на всички преподавател Ремус Лупин и Марша Гей Хардън, носителка на „Оскар" за най-добра поддържаща роля, актьорите ни споделиха за вълнението да снимат в Канада, за вдъхновението от книгата на Ани Пру и за впечатляващите характери, в които са имали шанса да влязат.

ЗА NATIONAL GEOGRAPHIC

Канихтийо Хорн: Много е вълнуващо да знаеш, че ще излъчват сериала за публика като тази на National Geographic. Това са хора, които се вълнуват от история в дълбочина. Изключително е да знам колко много хора по света ще ни видят благодарение на обхвата на National Geographic.

ЗА ПЕРСОНАЖИТЕ

Марша Гей Хардън: Аз бях чела книгата и вече обожавах историята. Тази история е различна от всичко, което сме виждали. Книгата говори за много проблеми от миналото, които днес са напълно актуални и до днес. Толкова е впечатляващ начина, по който се засяга проблемът с това, че как жените не винаги имат контрол над тялото си, над изборите си, това е голяма част от историята. Когато разбрах, че ще се случи този минисериал веднага знаех, че искам да съм част от него.

Зан Маккларнън: Всички персонажи са уникални. Книгата е като цяла вселена, невъзможна за абсолютно директна интерпретация. Нашият минисериал се концентрира върху няколко персонажа. Дори така е трудно да се разгърнем, толкова е велика книгата.

Дейвид Тюлис: Моята роля е страшно интересна, впечатляващ характер, бих го определил като шекспиров персонаж. Много се вглъбих в него. Не гледах други филми, не четях никакви книги, докато работих по персонажа си.

дървосекачи

Джеймс Блур: Aз се свързах с моя персонаж, много силно усетих неговото желание за победа, неговата безпощадност. Знам как звучи това, но това е сила, която не всеки притежава.

Канихтийо Хорн: Фактът, че моята героиня Мари балансира между два свята e удивителен. Тя се опитва да се впише, но не винаги успява. И аз съм се чувствала така много често. Това ми помогна да създадем персонажа по-достоверено.

https://www.instagram.com/p/CDGOhGuCx5C/

ЗА МИНАЛОТО

Елууд Рийд: Всяка адаптация на книга е трудна. Прочетох книгата и после мислих и мислих над историята. Задавах си въпроса как се прави история, случваща се през 1670-а, която е релевантна и днес.Много отличително е, че тази история не се случва в замъци или красиви домове от миналото, а в горите. Това прави "ДЪРВОСЕКАЧИ" уникален сериал.

Канихтийо Хорн: Сега всичко се случва толкова бързо, до някаква степен завиждам на простичкото минало като това от историята на нашия сериал. Колко бавно се е случвало всичко. Тогава никой не е можел да прелети света за един следобед. Едно пътуване е продължавало поне 3 седмици. Не е можело да напишеш на някой sms: „Извинявай, няма да успея."  До някаква степен би било добре да вземем някои ценности от простичкото минало.

СЕРИАЛ

Крисчън Кук: Много харесвам да участвам в исторически драми. Особено ако е част от историята, за която знам много малко. Като актьори можем да сме компетентни по толкова различни теми благодарение на работата си. Чрез тази продукция, този път научих толкова неща за времето и мястото, на което живеят персонажите ни.

ЗА ПРИРОДАТА

Уди Бернард: Природата е огромна част от минисериала. Аз израснах сред природа, но много исках да бъда в града, да видя Холивуд. Когато успях, разбрах какво е природата, каква е нейната сила и мисия. Обсебен съм от Канада. За мен да бъда част от проект, който се случва там беше изключително вдъхновяващо.

Зан Маккларнън: Разбрах много неща от този сериал, много неща осъзнах. Как хората са живели без електричество, колко им е било трудно в миналото. Колко е улеснен живота ни днес. Понякога трябва да се сблъскаме с едната страна на монетата, за да видим и другата.

СЕРИАЛ

Крисчън Кук: Случваше се да отиваме на сета понякога в 3-4 през нощта и да имаме 19-часови снимачни дни. Обстановката ни поглъщаше напълно. Чувствам се абсолютно превилегирован, че имах шанса да се докосна до природата на Канада. Толкова впечатляваща и красива. И всичко това се случи заради история, каквато не сме виждали до момента в телевизионния ефир.

фотография: National Geographic/Peter H. Stranks & Philippe Bosse 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA