Джордж и Амал Клуни даряват 100 000 долара за пострадалите от взрива в Бейрут

Светската двойка прави щедро дарение за пострадалите от взрива в родния град на Амал.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 07 август 2020

Дни след експлозията в Бейрут, при която загинаха най-малко 135 души, а около 5000 бяха ранени, Амал и Джордж Клуни даряват 100 000 долара, които ще разпределят между три благотворителни организации - Ливанският червен кръст, Impact Lebanon и Baytna Baytak.

Взривът в ливанската столица остави без дом около четвърт милион души, затова звездното семейство решава да помогне на тези в нужда. Самата Амал е родена в Бейрут, въпреки че семейството ѝ емигрира заради гражданската война, когато тя е само на 2 години.

75

"И двамата сме дълбоко загрижени за хората на Бейрут и за опустошенията, с които се сблъскват през последните няколко дни", споделя двойката в официално изявление. "Ще дарим 100 000 долара на три благотворителни организации и се надяваме, че другите също ще помогнат по удобен за тях начин."

https://www.instagram.com/p/CDguov1j53T/

Точната причина за експлозията към момента остава неясна, а здравният министър на страната споделя, че никога в живота си не е виждал толкова голямо бедствие.

Хиляди знаменитости не пропуснаха да споделят възможните начини за указване на помощ в социалните си мрежи. Надяваме се, че и други техни колеги ще последват положителния пример.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA