Ким Джоунс наследява Карл Лагерфелд като творчески директор на Fendi

Креативният директор на Dior Men влиза в редиците на италианската модна къща.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 10 септември 2020

След внезапната смърт на Карл Лагерфелд през пролетта на миналата година, вече е ясно кой ще наследи неговата позиция в творческия екип на Fendi. Това ще бъде Ким Джоунс, който става креативен директор на женските колекции в италианската модна къща, докато Силвия Вентурини Фенди продължава да отговаря за мъжката част от бранда.

Джоунс, който до този момент е творчески директор на Dior Men, ще запази работата си и за френската компания.

https://www.instagram.com/p/CE56ok4JxeT/

"Бих искал да благодаря дълбоко на мосю Арно, Пиетро Бекари, Серж Бруншвиг и Силвия Вентурини Фенди за тази невероятна възможност. Работата в две такива престижни къщи е истинска чест за мен като дизайнер. Да мога да се присъединя към Fendi, както и да продължа работата си в Dior Men, е огромна привилегия", споделя Джоунс, чиято първа колекция за Fendi ще бъде показана по време на Седмицата на модата в Милано през февруари 2021-ва.

45

"Най-сърдечно приветствам Ким, с когото ме свързва дълбоко уважение и приятелство. Очаквам с нетърпение да издигна вселената на Fendi на следващото ниво с него", споделя Силвия - последният наследник на иконичната фамилия, който все още работи в компанията. 

Президентът на модния конгломерат LVMH Бернар Арно приветства Ким, описвайки го като "голям талант, който непрекъснато доказва способността си да се адаптира към наследството на къщите на LVMH, преразглеждайки ги с голяма модерност и дързост. Убеден съм, че неговите визия и страст ще допринесат за успеха на дамските колекции."

Очакваме да видим работата им с нетърпение!

https://www.instagram.com/p/CCszVkMJ33F/

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA