Жената чудо влиза в ролята на Клеопатра

Не, няма грешка в заглавието. Невероятната Гал Гадот ще изиграе Клеопатра в предстоящ блокбъстър. Готови сме!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 13 октомври 2020

Не вярвахме, че някога ще използваме подобно изречение, но Жената чудо става Клеопатра! Гал Гадот ще се превъплъти в още една силна героиня на големия екран, след като потвърди, че именно тя ще влезе в образа на Клеопатра за предстоящ блокбъстър.

Лентата ще събере 35-годишната Гал с Пати Дженкинс, режисьор на успешния франчайз, направил Гадот звезда, който и до момента е най-печелившият екшън филм, режисиран от жена.

Обявявайки новината в социалните мрежи, Гал споделя: "Обичам да предприемам нови пътувания, обичам вълнението от нови проекти, тръпката от оживяването на нови истории. Клеопатра е история, която исках да разкажа от много дълго време. Не мога да бъда по-благодарна за този велик екип!"

Последната филмова адаптация на историята за Клеопатра е от 1963 г., когато Елизабет Тейлър изиграва ролята на египетския владетел и печели четири "Оскар"-а. Въпреки успехът и отзивите от критиците, "Клеопатра" почти довежда до фалит студиото 20th Century Fox, тъй като се оказва невъзможно скъпа за производство.

Тогава бюджетът на филма е оценен на 350 милиона долара, който в наши дни би се използвал само за продукции на Marvel.

Жената чудо влиза в ролята на Клеопатра

Разбира се, реакциите към голямата новина не закъсняха. "Гал като лоша египетска кралица? Да, съгласен съм! История за силна жена, изобразена от силна жена и режисарана от друга силна жена?" са част от доволните коментари в мрежата, където има и такива, които мислят, че ролята трябва да бъде поверена на актриса с по-тъмна кожа.

"Всеки, който направи бързо търсене в Google, за да открие родословието на Клеопатра, всъщност ще разбере, че е доста честно една от най-известните африкански фигури в историята да бъде изиграна от африканка." Каквото и да е мнението ви обаче, ние сме убедени, че Гал ще се справи страхотно и нямаме търпение да я видим на голям екран!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA