Жената чудо влиза в ролята на Клеопатра

Не, няма грешка в заглавието. Невероятната Гал Гадот ще изиграе Клеопатра в предстоящ блокбъстър. Готови сме!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 13 октомври 2020

Не вярвахме, че някога ще използваме подобно изречение, но Жената чудо става Клеопатра! Гал Гадот ще се превъплъти в още една силна героиня на големия екран, след като потвърди, че именно тя ще влезе в образа на Клеопатра за предстоящ блокбъстър.

Лентата ще събере 35-годишната Гал с Пати Дженкинс, режисьор на успешния франчайз, направил Гадот звезда, който и до момента е най-печелившият екшън филм, режисиран от жена.

Обявявайки новината в социалните мрежи, Гал споделя: "Обичам да предприемам нови пътувания, обичам вълнението от нови проекти, тръпката от оживяването на нови истории. Клеопатра е история, която исках да разкажа от много дълго време. Не мога да бъда по-благодарна за този велик екип!"

Последната филмова адаптация на историята за Клеопатра е от 1963 г., когато Елизабет Тейлър изиграва ролята на египетския владетел и печели четири "Оскар"-а. Въпреки успехът и отзивите от критиците, "Клеопатра" почти довежда до фалит студиото 20th Century Fox, тъй като се оказва невъзможно скъпа за производство.

Тогава бюджетът на филма е оценен на 350 милиона долара, който в наши дни би се използвал само за продукции на Marvel.

57

Разбира се, реакциите към голямата новина не закъсняха. "Гал като лоша египетска кралица? Да, съгласен съм! История за силна жена, изобразена от силна жена и режисарана от друга силна жена?" са част от доволните коментари в мрежата, където има и такива, които мислят, че ролята трябва да бъде поверена на актриса с по-тъмна кожа.

"Всеки, който направи бързо търсене в Google, за да открие родословието на Клеопатра, всъщност ще разбере, че е доста честно една от най-известните африкански фигури в историята да бъде изиграна от африканка." Каквото и да е мнението ви обаче, ние сме убедени, че Гал ще се справи страхотно и нямаме търпение да я видим на голям екран!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA