Български артисти за първи път в най-престижния европейски лагер за писане на музика

Те ще създават песни заедно с 200 от най-добрите световни композитори, текстописци и продуценти в 50 виртуални студиа.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 05 ноември 2020

Song:Expo е сред най-смислените ежегодни творчески инициативи в Европа, която след специален подбор събира на едно място талантливи хора в областта на музиката от всички краища на света и създава условия точно те да работят заедно и да пишат нови песни. Song:Expo се провежда обичайно в Норвегия, но тази година заради пандемията ще се случи в 50 виртуални студиа, благодарение на специална онлайн платформа.  

Михаела маринова

Някои от най-уважаваните и успешни мениджъри и продуценти от Азия, САЩ, Швеция, Норвегия и Великобритания ще участват в студийните сесии, за да проследят творческия процес, да преслушат новите песни и да дадат конкретни насоки на авторите. Програмата на творческия лагер включва и техни онлайн лекции на ключови теми, сред които: как се създава световен хит, как да пробиеш на к-поп пазара, бъдещето на музикалната индустрия и други.

Дара

Song:Expo е създаден преди 10 години, за да помогне на творци от цял свят да работят заедно, споделяйки един с друг своята международна мрежа от контакти и да изстреля таланта им на друго ниво, извън пределите на студиото и собствената им държава. 

Yoana

През 2019 година основателите му за първи път идват в България и заедно с „Вирджиния Рекърдс" стартират първия международен творчески лагер за писане на музика у нас – Sofia Songwriting Camp. Впечатлени от българските автори и артисти, те отправят покана към част от тях за участие в Song:Expo 2020. Ето как DARAМихаела Маринова, Pavell & Venci Venc’, Yoana и Искрен Тончев – Искрата получават шанс да станат част от тази уникална творческа лаборатория.

Song:Expo 2020 ще се проведе между 5 и 10 ноември, а резултатите от него се надяваме да чуем скоро.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA