Кралското семейство отбеляза Деня на паметта

Принц Уилям и Кейт Мидълтън го направиха на официалната церемония в Обединеното кралство, а Меган и Хари намериха свой начин да почетат загиналите.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 09 ноември 2020

Първата неделя на ноември в Обединеното кралство е известна като Денят на паметта. Това е празникът, по време на който се почитат загиналите войници от двете световни войни, както и жертвите от други локални и международни конфликти. 

И този път церемонията не премина без присъствието на кралското семейство, което се присъедини към други политици и ветерани, за да запази двуминутно мълчание в чест на загиналите. Дори Нейно Величество кралица Елизабет II се появява на публичния ангажимент, с маска и спазвайки социална дистанция. 

6/

Принц Уилям и принц Чарлз, от своя страна, спазиха традицията да положат венец на военния мемориал Кенотаф в центъра на Лондон. Макар този път да не се оказа главното действащо лице, Кейт Мидълтън отново влезе във фокуса на обектива със своята визия - черно палто от Alexander McQueen, съчетано с елегантна шапка от популярния дизайнер Филип Трейси.

Макар и на хиляди километри разстояние, принц Хари и Меган Маркъл също отбелязаха Денят на паметта в Лос Анджелис. Самият Хари има над 10 години, отдадени в армията и използва всяка удобна възможност, за да изрази почитта си към загиналите. 

Двамата с Меган посетиха националното гробище в Лос Анджелис, където, носейки възпоменателни макове на реверите си, поднесоха цветя на гробовете на двама загинали войници, лично отбрани от градината в дома им.

Източници, близки до двойката, коментират, че Хари е отправил молба към семейството си да бъде положен венец от негово име в Лондон, която обаче е била отхвърлена. "За Хари е важно лично да отдадат почит на онези, които са дали живота си в битка." Дали в крайна сметка напрежението в кралската фамилия не е повече, отколкото всички предполагат?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA