Меган Маркъл е претърпяла спонтанен аборт

Херцогинята на Съсекс направи шокиращо признание, с което иска да насърчи хората да говорят за болката си.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 25 ноември 2020

Денят започва с шокиращи и тъжни новини. Меган Маркъл разкри пред The New York Times, че е претърпяла спонтанен аборт в рамките на лятото.

Херцогинята на Съсекс пише откровено писмо към аудиторията на медията, в което споделя, че е загубила второто си дете, след като е почувствала "остър спазъм", сменяйки пелената на сина си Арчи през юли. В детайлното есе тя разкрива, че е просто е наблюдавала "как сърцето на Хари се разбива, докато той се опитва да задържи разглобените парчета от мен". 

687

Описвайки трагичния момент, в който осъзнава, че "нещо не е наред", Маркъл споделя: "След смяната на пелената му почувствах остър спазъм. Спуснах се на пода с него на ръце, тананикайки приспивна песен, за да запазим спокойствие. Веселата мелодия беше в ярък контраст с усещането ми, че нещо не е наред". 

В парчето, носещо заглавието "Загубите, които споделяме", Меган казва, че е знаела, че губи второто си дете, стискайки здраво първото. Спонтанният аборт се е случил в юлска сутрин, "започнала обикновено, както всеки друг ден". Звездата от "Костюмари" се е събудила, нахранила кучетата, подредила дрехите и играчките на Арчи, преди да падне на земята.

87

"Часове по-късно лежах в болничното легло и държах ръката на съпруга си. Усетих и целунах дланите му, мокри от сълзите на двамата. Загледана в белите стени, опитах се да си представя как ще се излекуваме", коментира тя, разкривайки, че е написала статията за собствената си загуба, за да насърчи другите да говорят.

"Тази година доведе много от нас до критичната точка. Нека на този Ден на благодарността попитаме останалите "Добре ли сте?", защото "да загубиш дете означава да носиш почти непоносима скръб със себе си, която много хора изпитват, но малко говорят за нея истински."

57

"В болката от загубата си, съпругът ми и аз открихме, че в стая от 100 жени, 10 до 20 от тях ще преживеят спонтанен аборт. И въпреки зашеметяващата статистика, разговорът остава табу, пропит с (неоправдан) срам и самотен траур", казва още тя, за пореден път доказвайки, че двамата с Хари са всичко друго, но не и и типичните кралски особи.

В статията си за изданието Меган описва и другите сътресения на 2020 г., причинени от COVID-19 и напрежението около Black Lives Matter. "Тази поляризация, заедно със социалната изолация, необходима за борба с пандемията, ни накара да се чувстваме по-сами от всякога."

GRAZIA изпраща на семейството много любов и сила в този труден момент!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA