Навлизаме в първия за годината ретрограден Меркурий

Между 30 януари и 20 февруари отново ще сме в период на ретрограден Меркурий. Ето какво трябва да знаете!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 30 януари 2021

Колкото и да повтаряме, че не трябва да се паникьосваме от наближаването на ретрограден Меркурий, в повечето случаи го правим. По време на тези астрологични транзити Меркурий се движи назад в небето за няколко седмици и тъй като е планетата на комуникацията, мисленето и времето, логично е да повлияе на точно тези аспекти от живота ни.

През последните няколко години Меркурий ретроградира във водните елементи, което накара всички изведнъж да станат изключително чувствителни и да стимулират емоционални разговори, дълбоко под повърхността. Сега, след като той е фиксиран във въздушните знаци, ще усетим особено объркване при мислите и вземането на решения.

57

Първият ретрограден Меркурий за тази година е от днес до 20 февруари. Той ще бъде във Водолей - знакът, отговорен за приятелствата, сътрудничеството и футуристичните технологии. Трябва да бъдем особено предпазливи по отношение на разногласия и недоразумения сред приятелите, колегите ни и всички други социални групи, от които сме част.

Звездите предвиждат и известно напрежение в технологиите. Разбирайте: добре е да подсигурите всичките си файлове, да прегледате мейла няколко пъти, преди да натиснете "изпрати", както и да се уверите, че зарядното на лаптопа е включено преди поредната Zoom среща.

Най-важното обаче продължава да бъде усещането за спокойствие. Запазете го поне до 20 февруари!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA