Всички номинации (и детайли) за "Златен глобус" 2021

Сезонът на наградите ще бъдат открит на 28 февруари, когато Мария Бакалова, Никол Кидман и десетки други любими звезди ще се състезават за "Златен глобус".

Димитър Андонов
Димитър Андонов 04 февруари 2021

Сезонът на наградите ще получи своя дългоочакван старт на 28 февруари, когато на виртуална церемония, водена от Тина Фей и Ейми Полър, ще бъдат връчени 78-мите награди "Златен глобус"

Неотдавна Асоциацията на холивудската чуждестранна преса обяви, че тази година шоуто няма да получи своята традиционна януарска дата заради развитието на пандемията в Холивуд, което не само спря снимките на редица филми и сериали, но и промени начина, по който сме свикнали да приемаме нещата.

Фей ще предава на живо от зала "Рейнбоу" на върха на "Рокфелер" център в Ню Йорк, а Полър ще бъде на обичайното място, на което се провежда церемонията - хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли Хилс, Калифорния, а списъкът с всички номинации също е тук!

Съвсем очаквано, Netflix повежда листата с 22 филмови и 20 телевизионни номинации.

Голямата радост за всички нас обаче се оказа тази на Мария Бакалова в категорията за Най-добра актриса в мюзикъл или комедия. "Човек мечтае и мечтае, и мечтае, но нещата са толкова непредвидими, невероятно е, че се случва. Наистина съм без думи", споделя тя няколко часа след появата на големите новини. За приза тя ще се състезава с Розамунд Пайк, Кейт Хъдсън, Аня Тейлър-Джой и Мишел Пфайфър.

Продукциите "Бащата", "Земя на номади", "Манк", "Момиче с потенциал" и "Процесът срещу Чикаго 7" са номинирани в категорията за Най-добра филмова драма, докато претенедентите за Най-добра филмова комедия или мюзикъл са "Борат 2", "Хамилтън", "Музика", "Палм Спрингс" и "Балът".

Номинираните за Най-добър актьор във филмова драма са Риз Ахмед, Антъни Хопкинс, Гари Олдман, Тахар Рахим, както и Чадуик Боузман, който има възможност да бъде удостоен посмъртно за ролята си в "Ма Рейни: Майката на блуса".

Франсис Макдорманд, Ванеса Кърби, Андра Дей, Кери Мълиган и величествената Вайола Дейвис са вариантите за победители в категория Най-добра актриса във филмова драма. 

С номинации за Най-добър актьор в комедия или мюзикъл могат да се похвалят Саша Барън Коен, Джеймс Кордън, Анди Самбърг, Лин Мануел-Миранда и Дев Пател.

"Емили в Париж", "Стюардесата", "Велика", "Шитс Крийк" и "Тед Ласо" имат номинации за Най-добър телевизионен сериал в комедийния сектор, докато фаворитите в драматичния жанр са "Короната", "Мандалорецът", "Страната на Лъвкрафт", "Озарк" и "Ратчед". 

Актрисите, впечатлили всички с представянето си в телевизионните проекти са Кейт Бланшет, Никол Кидман, Дейзи Едгар-Джоунс и Аня Тейлър-Джой, докато при мъжете това са Брайън Кранстън, Джеф Даниелс, Хю Грант, Итън Хоук и Марк Ръфало.

Още преди реализирането на официалния списък с номинации в публичното пространство, стана ясно, че Джейн Фонда ще получи "Златен глобус на името на Сесил Демил". Наградата за цялостен принос е най-високата чест, присъждана от Асоциацията, като предишни нейни носители са София Лорен, Джоди Фостър и Мерил Стрийп.

Честно казано, с всички промени в индустрията (и с номинацията на Мария!), нямаме търпение за 28 февруари. Ами вие?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA