SAG Awards 2021, номинациите вече са ясни

Наградите на Гилдията на актьорите ще бъдат връчени на 4 април в Лос Анджелис. Кои са големите претенденти?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 05 февруари 2021

Стартът на наградния сезон бе даден в средата на седмицата, когато Сара Джесика Паркър и Тараджи Хенсън обявиха големите претенденти за наградите "Златен глобус". На виртуална Instagram среща вчера вечер, страхотната Лили Колинс и талантливият Давид Дигс пък разкриха кои са фаворитите на Гилдията на актьорите.

Филмите „Петима от една кръв", „Ма Рейни: Майката на блуса", „Минари", „Една нощ в Маями" и „Процесът срещу Чикаго 7" имат възможността да приберат вкъщи статуетката за Най-добър актьорски състав.

Ейми Адамс, Вайола Дейвис, Ванеса Кърби, Франсис Макдорманд и Кери Мълиган са номинирани за Най-добра актриса, докато при мъжете възможностите са Риз Ахмед, Антъни Хопкинс, Гари Олдман, Стивън Юн, както и Чадуик Боузман, който може да получи още едно посмъртно признание за ролята си в "Ма Рейни: Майката на блуса".

Основният акцент на вечерта се оказа поредното признание за "нашето момиче" Мария Бакалова, което ще се състезава с Глен Клоуз, Оливия Колман, Хелена Ценгел и Юн Ю-Джун в категорията за Най-добра актриса в поддържаща роля. Мъжете, очаровали Гилдията с екранните си превъплъщения са Чадуик Боузман, Саша Барън Коен, Даниел Калуя, Джаред Лето и Лесли Одъм-младши.

Телевизионните номинации са не по-малко интересни. За приза Най-добро представяне от актьорски състав в драматичен сериал ще се борят "Bridgerton", "The Crown", "Lovecraft Country", "Ozark" и "Better Call Saul".

Жените, които имат възможност да получат отличие за ролята си в драматичен телевизионен проект са Джилиън Андерсън, Оливия Колман, Ема Корин, Джулия Гарнър и Лара Лини. Фаворитите сред мъжете са Стърлинг К. Браун, Джейсън Бейтман, Джош О'Конър, Боб Оденкърк и Реге-Жан Пейдж.

Номинации за Най-добър комедиен сериал получават "Dead to Me", "The Flight Attendant", "The Great", "Schitt’s Creek" и "Ted Lasso", докато съответните Най-добра актриса и Най-добър актьор ще се избират между Кристина Епългейт, Линда Карделини, Кейли Куоко, Ани Мърфи и Катрин О'Хара, Николас Холт, Дан Леви, Юджийн Леви, Джейсън Съдейкис и Рами Юсеф.

Дамите, удостоени с номинации за телевизионен филм или минисериал са Кейт Бланшет, Макейла Кол, Никол Кидман, Аня Тейлър-Джой и Кери Уошингтън, която впечатли всички с ролята си в "Little Fires Everywhere". Бил Камп, Давид Дигс, Хю Грант, Итън Хоук и Марк Ръфало ще се състезават за същия приз.

Наградите на актьорската гилдия се приемат за лакмус на успеха и предвиждат голяма част от евентуалните победители на Оскарите, тъй като членовете на гилдията са част от най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и наука.

Церемонията по връчването на наградите ще се случи на 4 април в Лос Анджелис, но към момента не са ясни повече подробности относно формата и самото провеждане на събитието. Честито на номинираните!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA