Хари и Уилям с първи думи след смъртта на принц Филип

Херцозите на Кеймбридж и Съсекс почетоха паметта на дядо си с лични послания в социалните мрежи.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 13 април 2021

Новините за смъртта на принц Филип в петък следобед със сигурност донесоха много тъга в света и в редиците на британското кралско семейство.

Дворецът Кенсингтън бе сред първите структури в монархията, почела паметта на 99-годишния херцог на Единбург. Принц Уилям и Кейт Мидълтън обновиха снимките в социалните си мрежи и споделиха трогателен пост, а вчера Уилям отдаде почит на дядо си в лично писмо.

"Животът на дядо ми бе предопределен от служба - към неговата страна, към кралицата и негова съпруга, и към нашето семейство", разкрива той.  "Чувствам се късметлия, че не просто имах неговия пример, но и трайното му присъствие в моя живот - както през добрите, така и през най-трудните дни. Никога няма да приемам за даденост специалните спомени, които децата ми ще носят за прадядо си, виждайки сами неговото заразно чувство за хумор!"

"Дядо ми беше необикновен човек и част от необикновено поколение", коментира още Уилям. "Катрин и аз ще продължим да правим това, което той би искал, и ще подкрепяме кралицата през следващите години. Ще ми липсва, но знам, че той би искал да продължим с работата."

След като публикува съобщение на уеб страницата на неправителствената си организация Archewell, принц Хари сподели лично изявление, предадено от кралския репортер Омид Скоби.

"Дядо ми винаги ще бъде запомнен като военнослужещ, принц и херцог. Но за мен, също и за много от вас, които са губили любим човек през годините, той беше дядо: господар на барбекюто, човекът с легендарни истории и чувство за хумор."

"Дядо, благодаря ти за отдадеността към баба и за това, че винаги бе себе си. Ще ни липсваш, но ще бъдеш винаги запомнен. Меган, Арчи и аз пазим специално място за теб в сърцата ни", разкрива още херцогът на Съсекс, който вече е във Великобритания за службата.

Меган няма да успее да го придружи, тъй като, бременна с второто дете на двойката, тя "е била посъветвана от лекаря си да не пътува".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA