Кой, за бога, има време за ужасно дълги филми?

Колкото и интересен да е сюжетът, малко филми се нуждаят от повече от 90 минути, за да ни разкажат всичко.

В последните няколко години се сблъсквам с една наистина трудна задача за мен и моя вкус. Да избера филм, който ми харесва, който не ме кара да заспя по средата и който... не е 656490545435 часа!!! 

Съвсем наскоро, представете си нормална сряда вечер, с добра моя приятелка решаваме да пуснем "Things Heard & Seen" с Аманда Сейфрид - горещо актуално предложение в Netflix. Честно казано, когато видях, че продължителността на продукцията е 2 часа и 1 минути, вече бях отегчен. Сюжетът беше интересен, но цялото действие в него съвсем спокойно би могло да се събере в не повече от 40. 

И докато последната "Жената чудо" с Гал Гадо е цели 151 минути, а "Ирландецът" с Робърт Де Ниро неимоверните 209, се питам... от кога ни трябва цял ден, за да гледаме филм?

57

Основната причина времетраенето да не играе ролята на проблем идва с възхода на стрийминг платформите и липсата на финансов натиск за по-кратко екранно време.

Проучване от 2018 г. заключава, че над 24 000 американци смятат, че идеалната продължителност на филм е между 90 и 120 минути, докато 21% от анкетираните намират дължината от 60 до 90 минути за абсолютно оптимална. Ясно е, че час и половина е златната среда.

Честно казано, май не е крайно лоша идея стрийминг платформите да въведат възможности за сортиране спрямо продължителността на филмите. Защото колкото и очарователен да е "Титаник", 195 МИНУТИ СА УЖАСНО МНОГО ВРЕМЕ! Нали?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: unsplash.com, pexels.com 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA