Кой, за бога, има време за ужасно дълги филми?

Колкото и интересен да е сюжетът, малко филми се нуждаят от повече от 90 минути, за да ни разкажат всичко.

В последните няколко години се сблъсквам с една наистина трудна задача за мен и моя вкус. Да избера филм, който ми харесва, който не ме кара да заспя по средата и който... не е 656490545435 часа!!! 

Съвсем наскоро, представете си нормална сряда вечер, с добра моя приятелка решаваме да пуснем "Things Heard & Seen" с Аманда Сейфрид - горещо актуално предложение в Netflix. Честно казано, когато видях, че продължителността на продукцията е 2 часа и 1 минути, вече бях отегчен. Сюжетът беше интересен, но цялото действие в него съвсем спокойно би могло да се събере в не повече от 40. 

И докато последната "Жената чудо" с Гал Гадо е цели 151 минути, а "Ирландецът" с Робърт Де Ниро неимоверните 209, се питам... от кога ни трябва цял ден, за да гледаме филм?

Кой, за бога, има време за ужасно дълги филми?

Основната причина времетраенето да не играе ролята на проблем идва с възхода на стрийминг платформите и липсата на финансов натиск за по-кратко екранно време.

Проучване от 2018 г. заключава, че над 24 000 американци смятат, че идеалната продължителност на филм е между 90 и 120 минути, докато 21% от анкетираните намират дължината от 60 до 90 минути за абсолютно оптимална. Ясно е, че час и половина е златната среда.

Честно казано, май не е крайно лоша идея стрийминг платформите да въведат възможности за сортиране спрямо продължителността на филмите. Защото колкото и очарователен да е "Титаник", 195 МИНУТИ СА УЖАСНО МНОГО ВРЕМЕ! Нали?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: unsplash.com, pexels.com 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA