Страховитата легенда „Кендимен" оживява в кината през август

Стиска ли ви да го назовете по име? Отговорът ще стане ясен в кината от 27 август.

Една от най-популярните и обичани икони на хорър жанра, Кендимен се завръща на голям екран и отново ще ни накара да избягваме огледалата и да тръпнем от напрежение и ужас. Базиран на едноименната култова класика на Бърнард Роуз от 1992 г., по мотиви от разказа "Забраненият" на Клайв Баркър, Кендимен предлага свеж, провокативен и изключително актуален за времето ни поглед към страховитата градска легенда за свръхестествения убиец с кука вместо ръка, който вещае смърт за всеки, осмелил се да изрече името му пет пъти пред огледалото.

Откакто се помнят, обитателите на гетото „Кабрини Грийн" в Чикаго, улиците на квартала им са тероризирани от призрачната история на Кендимен. Години след трагичните събития около смъртта на изучаващата градски легенди студентка Хелън Лайл и след като последният западнал блок в Кабрини е разрушен, художникът Антъни МакКой (Яя Абдул-Матийн II, Пазителите) и приятелката му Бриана Картрайт (Тейона Парис, Ако Бийл Стрийт можеше да говори), се местят в луксозно жилище в квартала, който е променен до неузнаваемост и вече се населява от предприемчиви и преуспели млади хора.

Кариерата на Антъни като художник започва да запада, но случайна среща със стар обитател на „Кабрини Грийн" (Колман Доминго, Еуфория) го запознава с трагичното и ужасяващо естество на истинската история зад Кендимен. Твърдо решен да запази статута си на арт сцената в Чикаго, Антъни започва да изследва случая, ползвайки мрачните подробности като вдъхновение за картините си, без да подозира, че отваря врата към сложно, изпълнено с мистерии минало, което ще отприщи нова вълна насилие и ще промени съдбата му завинаги.

57

Продуциран от носителя на „Оскар" Джордан Пийл (Бягай!) и режисиран от перспективната млада режисьорка Ниа ДаКоста (Little Woods), Кендимен ще ни отведе на смразяващо кръвта пътешествие в най-мрачните кътчета на човешкото съзнание. Пътешествие, в което границите на мит, реалност и фантазия се преплитат и размиват, за да разкрият стряскаща картина на съвременното ни общество, разкъсвано от предразсъдъци и омраза.

57

Освен режисьор, Ниа ДаКоста е и сценарист на Кендимен заедно с Уин Розенфелд и Джордан Пийл. Продуценти са Иън Купър, Уин Розенфелд и Джордан Пийл. Изпълнителни продуценти са Дейвид Керн, Арон Л. Гилбърт и Джейсън Клот. В ролите са Яя Абдул-Матийн II, Тейона Парис, Нейтън Стюарт-Джарет, Колман Доминго, Ванеса Уилямс и др.

Ако ви стиска да изречете името му, "Кендимен" ще ви очаква само в кината от 27 август.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA