MIKA SAV представи колекцията си INTERSTELLAR

Талантливата художничка покани всички в личния си свят (навръх рождения си ден) и ни показва своето разбиране за женската красота.

При последната ни среща MIKA SAV (очарователната Михаела Савова) сподели, че се случва да каже "УАУ", след като види своя завършена картина. Прави го, защото докато я рисува влиза в поток от енергия и рядко осъзнава резултата.

Финалният такъв получихме възможността да видим на 9 юли във Vivacom Art Hall Oborishte 5, когато навръх рождения си ден, тя откри своята втора самостоятелна изложба - колекцията INTERSTELLAR.

Картините в нея представят жените като планети и планетите като жени, а измежду многото букети, усмивки и бутикови бонбони LA FEVE в началото на вечерта, Михаела разкри, че вдъхновението идва от случайна среща с жена, изгубила косата си вследствие на заболяване. Жена, която не осъзнава силата и красотата си, преди да се види нарисувана от Савова. (Повече за тази вълнуваща среща тя разказа във февруарския брой на GRAZIA.) Всъщност цялата серия INTERSTELLAR е посветена на жени, изгубили косата си и цели да покаже, че понякога нашите "привидни" слабости всъщност са най-голямата ни сила, и че изворът на красотата се крие вътре в нас - в одухотворението, в погледа, в присъствието. Неоспорим факт е, че всяка от героините в нейните творби носи собствена красота и история, за която започвате да мислите щом застанете пред платното и която те сякаш са готови да ви разкажат. 

Другият основен акцент в голямата за младата художничка вечер бяха четирите красиви произведения (отново в космическа тема) на талантливите момичета, с които тя работи - Джулия Гарби, Стела Насева, Елина Хира и Ида Лисичарова.

Mихаела благодари на всички, които са с нея от самото начало и на тези, които тепърва се присъединяват към пътя на красивото изкуство. Сигурни сме, че ще бъде вълнуващ и наситен с прекрасни емоции. Точно както откриването на INTERSTELLAR.

Картините на МIKA могат да бъдат видени в Expat Global Art Fund, а нея може да последвате в Instagram на @mika_savv.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA