Легендарният мюзикъл „Уестсайдска история" оживява в кината

Стивън Спилбърг ни кани да се присъединим към новата екранна адаптация на иконичния мюзикъл.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 16 септември 2021

Фотография: Форум Филм България

Този декември живата легенда Стивън Спилбърг ни привлича, за да се потопим в невероятната атмосфера на нова екранна адаптация. Не на случаен, а на един от най-добрите и известни мюзикъли на всички времена – "Уестсайдска история".

57

Написан от Артър Лорентс с музика на Ленърд Бърнстейн и текст на Стивън Зондхайм, "Уестсайдска история" за първи път е поставен пред публика на Бродуей през 1958 година. Историята е вдъхновена от класическата трагедия "Ромео и Жулиета" на Уилям Шекспир и разказва за любовта на младите влюбени Мария и Тони, които са членове на две свирепи, враждуващи банди – „Ракетите" и „Акулите", борещи се за контрол над улиците на Горен Уест Сайд в Ню Йорк.

През 1961 година Робърт Уайз, Джером Робинс и сценаристът Ърнест Леман адаптират мюзикъла за големия екран, като "Уестсайдска история" се превръща в най-касовото заглавие за годината и е номиниран за единадесет награди „Оскар", от които печели десет, включително за най-добър филм и режисура.

57

За новата екранна версия Стивън Спилбърг обединява сили с номинирания за „Оскар" и носител на „Пулицър" сценарист и драматург Тони Къшнър ("Мюнхен", "Линкълн") и носителя на „Тони" хореограф Джъстин Пек, а в ролите на емблематичните Мария и Тони влизат дебютиращата на голям екран Рейчъл Зеглър и младият секссимвол Ансел Елгорт ("Вината в нашите звезди", "Зад волана").

За работата си по амбициозната продукция Спилбърг споделя: "Това беше безпрецедентно преживяване – изпълнена с радост, зашеметяваща, трогателна, безкрайно изненадваща среща с историята и музиката на един от най-големите мюзикъли в света. Снимахме в Ню Йорк, който ни даде от своята красота и енергия. Почерпихме дълбоко от неговия мултикултурен, многолик дух."

57

Освен Зеглър и Елгорт, на екран ще видим още Ариана ДеБос, Ана Изабел, Кори Стол, Брайън д‘Аарси Джеймс, Къртис Кук, Дейвид Алварес и Рита Морено, която печели „Оскар” за ролята на Анита в оригиналния филм от 1961 г.

Изживяваме "Уестсайдска история", само в кината от 10 декември.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA