Джеймс Бонд се завърна в кината с рекорден уикенд

Смъртта може да почака, зрителите - не. И резултатите са налице. *Даже с рима!*

Димитър Андонов
Димитър Андонов 05 октомври 2021

След изключително дълго очакване, през изминалия уикенд Джеймс Бонд най-накрая се завърна на голям екран с 25-ия филм от поредицата за агент 007 "Смъртта може да почака" и почитателите на качественото развлечение и доброто кино, заедно с верните фенове на франчайза, се стекоха към киносалоните, за да съпреживеят последното превъплъщение на Даниел Крейг като иконичния британски таен агент.

А резултатите не закъсняха. За дебютния си уикенд у нас "Смъртта може да почака" е бил гледан от близо 22 000. зрители и е спечелил приходи от над 251 хиляди лева. Постижението на Бонд му отрежда второто място за най-успешен откриващ уикенд за 2021 година, както и втория най-голям дебют от началото на пандемията в България.

В световен мащаб представянето на Бонд е не по-малко впечатляващо. За първите три дни от разпространението си "Смъртта може да почака" е спечелил 119.1 млн. долара, което прави филма първата холивудска продукция от началото на пандемията, дебютирала с резултат от над 100 млн., без помощта на Китай, където агент 007 ще се появи чак в края на октомври. Във впечатляващата сума се включват 34.8 млн. долара от родината на Бонд – Великобритания, където лентата бележи рекорд за най-успешна премиера на филм от франчайза за всички времена.

Успехът и рекордите на "Смъртта може да почака" не идват изненадващо. Филмът предлага на зрителите не само превърналите се в запазена марка на 60-годишната поредица зрелищен екшън, иновативни джаджи, емблематични коли, забележителни локации и изискан стил, но и  драматична история, криеща много изненади и обрати, достоен завършек на Бонд-ерата на Даниел Крейг.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA