Шакира: "Винаги съм се опитвала да не се страхувам"

Латино иконата споделя, че въпреки трудностите в началото, все пак е успяла да направи нещата по своя начин.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 06 октомври 2021

Въпреки че е най-търсената в Google звезда (или поне на територията на САЩ), Шакира рядко говори за личния си живот. 

"Гордея се, че съм успяла при моите условия. Когато започнах, нямаше публика за латино поп женски изпълнители. На 15 слушах Nirvana и Metallica, не направих музиката, която си представях, само за да угодя на определена аудитория или за да задоволя специфични нужди на пазара. Винаги съм се опитвала да не се страхувам, дори когато загубих гласа си", споделя тя за един от най-трудните моменти в живота си, при който помага именно подкрепата на феновете.

И докато сексуалността е неизменна част от живота, доста често тя се превръща в основен фокус на нечия кариера. "Изкуството може да бъде благоприятно за създаване на съдържание, но днешното общество е много сексуализирано. Всичко е толкова ясно и интересен остава подтекстът - междуредието, което може да прочетете, мистерията, онова, което оставяте на въображението", разказва тя пред Cosmopolitan.

57

Докато Риана, Пинк и куп други звезди решиха да не се появяват на миналогодишния Супербоул в знак на протест след скандала с Колин Каперник, Шакира казва защо е решила все пак да поеме ангажимента. "И двете с Джей Ло, като латиноамерикански жени в САЩ, имахме огромна отговорност и възможност да представим всички различни малцинства. Исках да отдам почит на моята култура и мисля, че го направихме. Не беше лесно, имаше много работа, много стрес, но това беше един от акцентите в кариерата ми. Мислех, че е чудесна възможност да направим силно изявление. Възможност, която не бихме могли да пропуснем. "

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA