Колин Фарел e убиец в новия лимитиран сериал "Северните води"

Проектът разказва вълнуващата история на китоловен кораб от XIX век, който отплава за Арктика с убиец на борда.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 08 ноември 2021

Фотография: BBC/HBO България

Колин Фарел и Джак О‘Конъл са звездите в новия лимитиран сериал "Северните води", базиран на едноименния роман на Иън Макгуайър, адаптиран и режисиран от Андрю Хей  („45 дни" „ Уикенд").

57

Действието на проекта се развива във Великобритания и арктическите води в края на 50-те години на XIX век. Годината е 1859 г. и ни повежда в историята на Патрик Съмнър (Джак О'Конъл) – бивш военен хирург, постъпил като корабен лекар на китоловна експедиция към Арктика. На борда той се сблъсква с майстора на харпуна Хенри Дракс (Колин Фарел) – жесток убиец, чиято липса на морал му помага да оцелее в бруталната реалност на света. Съмнър се надява да избяга от ужасите на миналото си, но се озовава в свят, управляван от мъже, и на злополучно пътуване с убиец-психопат на борда. От търсене на изкупление историята му се превръща в битка за оцеляване в суровата природа на Арктика.

57

Голяма част от снимките са правени на север от архипелага Свалбард, като актьорският състав и екипът работят изцяло във водите на Северния ледовит океан.

За цялото преживяване, режисьорът Андрю Хей разказва: "Романът на Иън Макгуайър описва ярко бруталната красота на арктическата среда и знаех, че трябва да се опитам да внеса подобен реализъм в сериала. Въпреки очевидните предизвикателства, снимането в Арктика изглеждаше най-добрият вариант. Исках да усетим хапливия вятър, лютия студ. Исках да уловя този страх, който идва от това човек да е толкова, толкова далеч от цивилизацията.”

57

В сериала участват Стивън Греъм като капитан Браунли, сър Том Кортни като Бакстър, Сам Спруел като Кавендиш и Роланд Мьолер като Ото. В роли виждаме още Питър Мълън, Филип Хил-Пиърсън, Кийрън Ъркхарт, Джонатан Арис, Стивън Макмилан и др.

Може да гледате всички пет епизода, ексклузивно в HBO GO.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA