Зад кулисите, потопени в магията на "Френският бюлетин"

История като малко други. Въображение като никое друго.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 16 ноември 2021

Фотография: Форум Филм България

На 19 ноември, само в киносалоните, зрителите ще могат да „разлистят" "Френският бюлетин на Либърти, Канзас Ивнинг Сън" – най-новия филм на неподражаемия режисьор и сценарист Уес Андерсън, предлагащ изящна колекция от няколко изненадващи, комплексни, безупречно изградени, богато нюансирани, неочаквано забавни и още по-неочаквано трогателни истории.

"Френският бюлетин" носи името на уважавано списание, чиито последен брой е рефлексия както на професионалния живот на своя главен редактор Артър Хауицър мл. и вездесъщите му колеги, така и на историята на малкия, но забележителен град, приютил издателството – Аннюи-сюр-Блазе.

Две специални видеа ни отвеждат зад кулисите на лентата и ни дават безпрецедентен достъп до невероятното въображение и творческия процес на Уес Андерсън. Или по думите на Тимъти Шаламе, едно от множеството изключителни актьорски имена в екипа на филма, поканени сме в невероятната, динамична, детайлна и симетрична „Страна на чудесата", която се намира в главата на Уес.

Ставаме свидетели на това как се ражда необикновеният Аннюи-сюр-Блазе, който се превръща в сцена на действието на удивителните, но напълно естествени за Андерсън сюжети, разбираме защо актьорите са готови на всичко, за да участват дори и само в една сцена в негов филм и в крайна сметка, откриваме част от магията зад изкуството на разказването на истории.

Най-оригиналното филмово събитие на сезона "Френският бюлетин на Либърти, Канзас Ивнинг Сън" идва само в кината от 19 ноември.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA