Линда Еванджелиста спира да се крие и е готова да говори

Супермоделът направи поредица от шокиращи и откровени признания, появявайки се на корицата на People.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 17 февруари 2022

Ако се върнем обратно в 90-те, ще видим Линда Еванджелиста на всеки моден подиум, на корицата на всяко престижно списание, в сърцата на толкова много хора. 

В последните няколко години обаче супермоделът изчезна от светлината на прожекторите, а причината за това разкри през септември - неуспешната естетична процедура, която я накара да спре кариерата си и да направи крачка назад.

През 2015 г. Линда опитва сравнително популярната практика CoolSculpting, която има за цел да замрази и свие мастните клетки в седем зони от тялото ѝ. Едва няколко месеца по-късно тя разбира, че крайният резултат не е онзи, който е искала, а "трайна деформация".

57

Сега Линда е готова да разкаже своята история. Прави го от корицата на People и придружаващото я ексклузивно интервю, в което коментира целия ужасяващ процес.

"Опитах се да го поправя сама, мислейки, че правя нещо нередно", споделя тя пред изданието, уточнявайки, че след процедурата е започнала да спазва диета, да тренира повече и стига до момент, в който изобщо не яде. "Мислех, че губя ума си."

Скоро след това нейният лекар потвърждава, че страда от парадоксална адипозна хиперплазия - рядък страничен ефект, при който мастната тъкан започва да расте, вместо да се свива. Еванджелиста казва, че е направила всичко възможно да върне тялото си обратно, но въпросната реакция се е оказала "необратима".

Супермоделът завежда дело срещу компанията и иска 50 милиона долара обезщетение, твърдейки, че е загубила много работни ангажименти заради състоянието си. Ответната страна ѝ предлага да покрие липосукцията, но в замяна от нея се очаква да подпише споразумение за конфиденциалност. Тя отказва и плаща сама двете последващи интервенции през 2016 г. и 2017 г.

57

"Не беше дори малко по-добре. Издутините са издутини. Ако изляза с рокля, но без колан, триенето е до такава степен, че почти кървя. Защото не говорим за мека, а за твърда мазнина", казва тя още, уточнявайки, че стойката ѝ също е била засегната и вече не може да вдигне ръцете си настрани. "Не мисля, че дизайнерите биха искали да ме обличат с това."

Докато преди години всички гледаха нея, сега тя дори не се поглежда в огледалото. "Не прилича на мен." И въпреки че все още асимилира случилото се, модната икона не смята "да се крие повече", защото се надява историята да помогне и на други, които преминават през подобен катарзис.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA