Елена Крапчева заседна в Рая и сега ще ни покани в него

Пригответе се да преживеете Тайланд. Без обичайните тълпи туристи. Какъвто никога не сме го виждали.

03 юни 2022

Текст: Чая

На 10 юни от 19 ч. в Кино Люмиер е премиерата на дебютния пълнометражен филм на режисьорката и продуцент Елена Крапчева - "Подслон в Тайланд".

Елена е млада, фина и чаровна жена, която трудно бихме определили като пътешественик, поне в традиционната представа за опален от слънцето мускулест образ с мазолести ръце. Родена в София, пораснала и завършила във Франция, работила в Сингапур, Тайланд и Щатите, за да спрем с изненадите - все в областта на финансите.

Непрофесионалните ѝ интереси към фотографията, киното и опознаването на света я отвеждат на безброй пътешествия както в дивата природа на двете полукълба, така и сред малко познати за повечето от нас аспекти на съвременната цивилизация.

Приятелите ѝ в хор се опитват да я разубедят (с разумни доводи) да не тръгва на планираното си пътуване до Тайланд в началото на 2020 г., макар за всички да е ясно - Елена ще замине и отново ще се върне с професионален материал.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НАЙ-КРАСИВИТЕ ПЛАЖОВЕ В ЕВРОПА, КОИТО ДА ПОСЕТИТЕ ТОВА ЛЯТО

Подслон в Тайланд

Така и става, но вместо определеното кратко време за почивка, пътешественичката успява да се завърне в Европа едва след година, потвърждавайки пожелателното "всяко зло – за добро", със заснет документален филм за подслона в Рая на бавното ежедневие, без екскурзовод и преводач, познати правила и сигурност.

Предстои ни да се докоснем до природната хармония и неочаквания ѝ еквивалент между Изтока и Запада, отразен от двама носители на различни континентални култури. Тайланд без обичайните тълпи туристи, какъвто никога не сме го виждали. Подслон, нов опит и важни уроци за мястото на дома и любовта в живота на човек, където и да се е озовал в сложното ни време.

Повтаряме. Датата е 10 юни, локацията е Кино Люмиер, часът е 19 ч. Вход свободен.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA