Холзи коментира открито забраната на аборти в САЩ

"В едната ръка ще държа сина си, а с другата ще се боря с всички сили", споделя изпълнителката.

Холзи написа отворено писмо до Vogue и сподели, че е имала 3 спонтанни аборта, а последният е спасил живота ѝ.

27-годишната певица, която стана майка в края на миналата година, коментира повече за личния си опит, след като в шест щата в САЩ влезе забраната за извършване на аборти.

"Преди 24-ия ми рожден ден преживях три спонтанни аборта. Беше жестока ирония, че лесно можех да забременея, но се оказа трудно да родя дете. След това се наложи да направя още един, защото тялото ми не можеше напълно да прекрати бременността самостоятелно и без медицинска намеса рискувах да направя сепсис. По време на тази процедура се разплаках... Страхувах се за себе си и бях безпомощна. Отчаяно исках да прекъсна една бременност, която всъщност много исках, но тя застрашаваше живота ми", коментира изпълнителката на "3 AM".

И разказва още. "Много хора са ме питали дали съм преразгледала отношението си към аборта, откакто имам дете след години на борба да стана майка. Отговорът е абсолютно не. Всъщност никога не съм била толкова сигурна. Поредният ми аборт спаси живота ми и даде възможност на сина ми да се роди. Всеки човек заслужава правото да избере кога и как да премине през това опасно и променящо живота преживяване, и дали изобщо иска да премине през него. В едната ръка ще държа сина си, а с другата ще се боря с всички сили".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ХОЛЗИ ПОДНАСЯ СПЕЦИАЛНО ФИЛМОВО ИЗЖИВЯВАНЕ

Травматичните преживявания карат Холзи дори да пренапише завещанието си, докато е бременна със своя син.

"Бях подготвена за най-лошото", коментира певицата. "Дадох подробни инструкции относно донорството на моите органи, ако умра или бъда обявена в мозъчна смърт."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA