Тейлър Суифт предизвика скандал със 170 полета за 200 дни

Изведнъж се оказа, че изпълнителката на "Blank Space" е звездата, оставила най-много вредни емисии във въздуха.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 02 август 2022

Противоречия около Тейлър Суифт не липсват и никога не са липсвали, но не очаквахме певицата да се озове в центъра на скандал заради пътуване със самолет.

В рамките на изминалия уикенд фирмата за дигитален маркетинг Yard заявява, че изпълнителката на "Blank Space" оглавява списъка със знаменитости, които допринасят с най-много вредни CO2 емисии заради частни полети.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: БЛЕЙК ЛАЙВЛИ РЕЖИСИРА НОВОТО ВИДЕО НА ТЕЙЛЪР СУИФТ

По данни на експертите, подготвили въпросния чарт, Суифт се е качвала на борда на 170 частни полета, което означава, че е оставила 8293,54 тона вредни емисии във въздуха - средно 1184,8 пъти повече от тези на средностатистическия човек.

Времето на въпросните издигания във въздуха е общо 22 923 минути (или 15.9 дни), като най-бързото такова е за придвижване от Мисури до Нашвил, което отнема само 36 минути.

Представители на Тейлър коментираха пред Entertainment Tonight, че по-голямата част от полетите всъщност изобщо не са само и единствено за нея. "Самолетът на Тейлър редовно се дава назаем на други лица. Да се приписват повечето или всички тези пътувания на нея е просто неправилно", разкриват те.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТЕЙЛЪР СУИФТ ЗАВЪРШВА НЮЙОРКСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ

Цялата тази драма се случва само няколко седмици, след като хейтъри посочиха с пръст Кайли Дженър за 17-минутен полет от Камарийо до Ван Нуис, който накара потребители в Twitter да определят най-младата милиардерка в света като "климатичен престъпник на пълен работен ден".

Въпреки това Дженър не намери място във въпросната класация, за разлика от по-голямата ѝ сестра Ким Кардашиян и нейния любим Травис Скот. Другите познати лица в списъка са Опра Уинфри, Марк Уолбърг, Стивън Спилбърг, Блейк Шелтън, бившият годеник на Джей Ло - Алекс Родригес, Джей Зи и боксьорът Флойд Мейуедър.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA