Анджелина Джоли ще се превъплъти в Мария Калас

Актрисата се вълнува, че ще изиграе най-известната оперна певица на всички времена.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 23 октомври 2022

Анджелина Джоли ще изиграе оперната легенда Мария Калас в следващия филм на режисьора Пабло Ларейн.

Предстоящата лента "Мария" е базирана на истински разкази, интерпретиращи "бурната, красива и трагична история от живота на най-великата оперна певица в света, показвайки последните ѝ дни в Париж през 70-те години на миналия век".

Стивън Найт, който написа сценария за "Спенсър" с Кристен Стюарт, отново ще подготви сюжетната линия за екранизация.

жбн

А самата Анджелина сподели: "Поемам много сериозно отговорността за живота и наследството на Мария. Ще дам всичко, което мога, за да се справя с предизвикателството. Пабло Ларейн е режисьор, на когото отдавна се възхищавам. Да ми бъде даден шанс да разкажа повече от историята на Мария с него и със сценарий на Стивън Найт е мечта."

"Да имам шанса да съчетая двете си най-дълбоки и лични страсти, киното и операта, беше дългоочаквана мечта", споделя режисьорът в свое изявление. "Да направиш това с Анджелина, един изключително смел и любопитен артист, е очарователна възможност. Истински дар."

жбн

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДЪЩЕРЯТА НА АНДЖЕЛИНА ДЖОЛИ ЩЕ УЧИ В КОЛЕЖ ЗА ЦВЕТНОКОЖИ

Филмът на Ларейн "Джаки", в който Натали Портман играе Жаклин Кенеди Онасис, получи номинация за "Оскар". Същото се случи с Кристен Стюарт миналата година, така че е логично да предположим голям успех, макар и премиерата да е по-скоро далеч във времето.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA