"Нейната дума" ще промени всичко, което знаем за Холивуд

Този декември ще станем свидетели на едно от най-важните журналистически разследвания на нашето време.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 26 октомври 2022

Този декември двукратно номинираната за „Оскар" Кери Мълиган, която е добре позната от "Момиче с потенциал" и "Великият Гетсби", заедно с Зои Казан от "Заговорът срещу Америка" ще влязат в ролите на разследващите журналистки от Ню Йорк Таймс.

Двете ще изиграят Меган Туи и Джоди Кантор, които работят съвместно по една от най-важните истории на нашето време – история, която разби продължилото десетилетия мълчание по темата за сексуалното насилие в Холивуд и завинаги промени американската култура.

жфбгнхм

Свидетелство за силата на разследващата журналистика, "Нейната дума" проследява пътя, който изминават репортери и редактори в безспирното преследване на истината и подчертава куража на потърпевшите и свидетелите, които са избрали да разкажат своите шокиращи истории и да сложат край на серийния сексуален хищник Харви Уайнстийн.

Тяхната отдаденост и кураж предизвикаха публични дебати, спомогнаха за популяризирането на движението #MeToo и получиха възмездие от системата, която го закриляше.

В своята същност "Нейната дума" е вдъхновяваща история за хора, много от тях жени и майки, които събират смелост да говорят и да потърсят справедливост за себе си и за всички останали жертви от САЩ и навсякъде по света. Филмът е завладяващо напомняне за силата на човешкия дух и за това, че когато хората, въоръжени с решителност и смелост, се обединят – успяват да променят света.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: САЛМА ХАЙЕК... И ПЛОЧКИТЕ НА ЧАНИНГ ТЕЙТЪМ

Режисьор е носителката на „Еми" Мария Шрейдър, а сценарият е на Ребека Ленкевич (Ида), по отличеното с „Пулицър" разследване на Ню Йорк Таймс и бестселъра She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement на Меган Туи и Джоди Кантор.

Продуценти са носителите на „Оскар" Диди Гарднър и Джереми Клайнър, добре познати от "12 години робство" и "Лунна светлина", а изпълнителни продуценти са Брад Пит, Меган Елисън, Лайла Якоуб и Сю Нейгъл.

"Нейната дума" излиза по кината на 9 декември.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA