Ще се изненадате какво свързва Джулия Робъртс и Мартин Лутър Кинг

Семействата на американския активист и холивудската легенда са си помогнали в най-трудните моменти.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 31 октомври 2022

Джулия Робъртс направи изненадващото разкритие, че Мартин Лутър Кинг е платил за раждането ѝ.

В чест на 55-ия рожден ден на "хубавата жена", бившият съветник на президента Барак Обама публикува откъс от интервюто "HISTORYTalks" с Робъртс и Гейл Кинг.

Оказва се, че семейство Кинг се е намесило, когато родителите на Джулия "не са могли да си позволят да платят сметката в болницата" при нейното раждане.

"Семейство Кинг е платило болничната ми сметка... Мартин Лутър Кинг и Корета", споделя звездата от "Билет до рая". "Те са ни помогнали да излезем от трудностите, когато сме били в парична криза."

След това тя обясни, че приятелството между семействата датира от момента, в който децата на носителя на Нобелова награда за мир са започнали да посещават училището по актьорско майсторство на родителите ѝ в Атланта, Джорджия.

Уолтър и Бети Лу са били приятели с Кинг, защото са управлявали театралното училище в Атланта, "Actors and Writers' Workshop", което по онова време е било едно от малкото, ако не и единственото училище, желаещо да приеме децата му.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДЖОРДЖ КЛУНИ Е ЦЕЛУНАЛ ДЖУЛИЯ РОБЪРТС ПРЕД ЖЕНА СИ

dfgh

"Един ден Корета се обади на майка ми и попита дали децата ѝ могат да бъдат част от училището, защото им беше трудно да намерят място, което да ги приеме. Тогава майка ми каза: "Разбира се, ела тук" и така всички станахме приятели."

Робъртс се сприятелява с Йоланда Кинг, най-голямото от децата на Мартин Лутър Кинг, която почина през 2007 г. от усложнения, свързани с хронично сърдечно заболяване. Йоланда участва в пиеса, продуцирана от Actors and Writers Workshop, в която целува бял актьор и ядосва до крайна степен член на расистка организация.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA