Застреляха рапъра Takeoff от групата Migos

Причината за смъртта му официално е обявена за убийство.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 03 ноември 2022

Един от членовете на групата Migos - Takeoff, е намерен мъртъв.

28-годишният музикант е починал от "проникващи огнестрелни рани на главата и в ръката", установи съдебната медицинска експертиза.

Рапърът, с истинско име Киршник Хари Бол, е прострелян смъртоносно в боулинг зала в Хюстън, където заедно с Quavo, друг член на групата, играели около 2,30 ч. сутринта, пише The Guardian.

Takeoff е обявен за мъртъв на място. По време на играта избухва кавга и последвали изстрели. Други двама души са били простреляни и откарани с частни автомобили в болници, докато Quavo е невредим.

В Twitter приятели и почитатели отдадоха почит на покойния рапър.

"Спомням си, че Takeoff беше много земен, готин пич", написа боксьорът Крис Юбанк младши. "Не мога да повярвам, че трябва да кажа това отново за още една млада чернокожа звезда, убита без причина. Нещо наистина трябва да се промени в тази индустрия."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАРДИ БИ ИСКА ДА ИЗЯСНИ НЕЩО ЗА РАЗВОДА СИ С OFFSET

сдрфт

Роден в Лорънсвил, Джорджия, на 18 юни 1994 г., Takeoff е част от рап групата Migos заедно с Quavo - неговия чичо, и Offset - братовчед му, който е съпруг на рапърката Карди Би.

Тримата изгряват благодарение песента "Versace" от 2013 г., която Дрейк по-късно ремиксира.

През 2016 г. с хита "Bad and Boujee" те за първи път достигат до номер едно в класациите.

Триото се счита за много влиятелно за въвеждането на съвременния южняшки трап - популярен и влиятелен рап поджанр.

След дебютния си албум "Yung Rich Nation" през 2015 г. те дебютират на върха на класацията за най-добри албуми на "Billboard" с втория си албум "Culture", след който следват "Culture II" и "Culture III" през 2021г.

Наскоро се породиха слухове, че номинираното за "Грами" трио са останали без Offset и Quavo и Takeoff планират да работят без него, тъй като двамата наскоро пуснаха нов музикален клип към песента "Messy".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA