Кристина Апългейт е завършила снимките на "Мъртъв за мен" в инвалидна количка

Актрисата продължава да се бори с диагнозата множествена склероза.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 03 ноември 2022

Кристина Апългейт казва, че снимането на филма „Мъртъв за мен" след диагностицирането на МС е най-трудното нещо, което е правила.

Звездата от „Женени с деца" наскоро обяви, че има множествена склероза и в интервю за The New York Times реши да бъде напълно откровена за това.

Апългейт разкри как се учи да се справя с новата си реалност въпреки съпротивата си да бъде третирана като „саката".

50-годишната актриса каза, че от години има признаци, че нещо не е наред - губи равновесие и крайниците ѝ изтръпват, но никога не е смятала, че има повод за безпокойство.

едрфт

Всичко се променя, когато снима последния сезон на "Мъртъв за мен" това лято. Тя получава диагнозата множествена склероза - потенциално инвалидизиращо автоимунно заболяване, което нарушава комуникацията между мозъка и тялото.

Продукцията спира снимки за около пет месеца, тъй като Кристина започва лечение. Почивката ѝ е помогнала да „преработи загубата на живота ми, загубата на тази част от мен", но тя все още не е близо до приемането на състоянието си. "Приемане? Не. Никога няма да приема това. Ядосана съм", признава тя.

Следващият и последен сезон на сериала излиза в Netflix на 17 ноември. За него звездата казва: „Това е първият път, когато някой ще ме види такава, каквато съм. Качих 18 килограма, не мога да ходя без бастун и искам хората да знаят, че съм много наясно с всичко това."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: РИЙЗ УИДЪРСПУУН И АШТЪН КЪЧЪР ЩЕ УЧАСТВАТ В РОМАНТИЧНА КОМЕДИЯ

дфгбхн

Когато продуцентите на шоуто разбират сериозността на състоянието ѝ, те предлагат последният сезон да бъде съкратен и пренареден, за да се създаде правдоподобен край, но тя отказва да спре.

Апългейт, която се присъединява към индустрията още в детската градина казва на Times, че има задължение към героинята си, Джен Хардинг, и към своята колежка и добра приятелка, Линда Карделини, да завърши сериала.

Въпреки че споделя, че тези последни епизоди е най-трудното нещо, което е правила, защото не може да работи толкова добре и толкова усилено, колкото преди.

фгх

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЛИНДЗИ ЛОЪН СЕ ЗАВРЪЩА С РОМАНТИЧНА КОМЕДИЯ

Все пак са направени няколко промени в сценария и са я карали на снимачната площадка в инвалидна количка. Въпреки това, Кристина се е борила да работи в жегата и да слиза по стълбите сама. По време на някои сцени ѝ се е налагало да се обляга на вратите, а в други звуковият техник държи краката ѝ извън камерата. В други дни, тя просто не е могла да отиде на работа.

По не особено приятно съвпадение, последният сезон има в сценария си болест, вписана много преди диагнозата на Апългейт. „Когато Линда и аз правехме тези сцени, това ни смазваше понякога", казва тя.

Сега, след като снимките са приключили, тя казва, че е щастлива, че е останала до края на своята геориня и е завършила историята ѝ. Въпреки това, не мисли, че някога ще може да гледа сезона на екран - "твърде болезнено е". 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA