Крис Хемсуърт може да се разболее от Алцхаймер

Актьорът е научил новината по време на снимките на поредицата си за National Geographic.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 22 ноември 2022

Крис Хемсуърт е разбрал, че има огромна вероятност да се разболее от Алцхаймер.

В момента актьорът работи по новата си документална поредица с National Geographic, озаглавена "Limitless with Chris Hemsworth". В нея той показва как преодолява границите на тялото си, забавя стареенето на организма и побеждава стреса, за да се представи максимално добре на сцената.

В петия епизод от предаването Крис е трябвало да се подложи на генетични изследвания, след които е разбрал за повишения риск от болестта.

"Взеха всичките ми кръвни изследвания и направиха куп тестове, като планът беше пред камера да ми кажат резултатите и след това да говоря как може те да се подобрят", коментира той пред Vanity Fair.

Питър Атиа - лекарят в епизода се е свързал със създателя на шоуто Дарън Аронофски и му споделил, че не иска да казва резултатите пред камера. "Трябва да проведем личен разговор и да решим дали всичко това ще се включи в шоуто", казал Атиа.

"Беше доста шокиращо, защото той ми се обади след това и ми каза", споделя още актьорът, уточнявайки, че е от осем до десет пъти по-вероятн да развие Алцхаймер в бъдеще.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: БРАКЪТ НА ЕЛЗА ПАТАКИ И КРИС ХЕМСУЪРТ НЕ Е ПЕРФЕКТЕН

"Шоуто, което първоначално трябваше да изследва дълголетието и трябваше да бъде забавно, стана още по-важно за мен, дори по-трогателно, отколкото някога съм предполагал, че ще бъде", категоричен е Крис.

Оказва се, че дядото на актьора също има Алцхаймер, така че новината за този ген не е пълна изненада.

"Притеснението ми беше да не е твърде драматизирано пред камера и да се превърне в сензация. Все пак светът не е свършил", казва той.

Бащата на три деца е предприел всички необходими стъпки за превенция, вместо да се затвори в себе си и да почне да се тревожи. Другото, което е решил да направи, е да образова зрителите и да насочи вниманиет оим към важните стъпки и неща от живота.

Екранният Тор винаги е бил привърженик на здравословния начин на живот и това не се променя.

"Ако потърсите информация за превенция на Алцхаймер, превантивните стъпки засягат останалата част от живота ви. Когато имате предразположеност към сърдечносъдови заболявания, рак – всичко това е свързано с управление на съня, стреса, храненето, движението и фитнеса", категорично заявява Крис.

Хемсуърт споделя още, че в началото е изпитвал трудност да говори по темата, но постепенно е разбрал, че няма човек, който да е надхитрил смъртта и е започнал да приема реалността.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA