Бен Афлек и Мат Деймън основават обща компания

Изглежда, че дългогодишното приятелство на актьорите води до началото на съвместен бизнес.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 22 ноември 2022

Бен Афлек и Мат Деймън стартират продуцентска компания - "Artists Equity", съвместно с RedBird Capital Partners.

50-годишният Афлек ще бъде главен изпълнителен директор на базираната в Лос Анджелис фирма, а 52-годишният Деймън ще поеме ролята на главен творчески директор. Майкъл Джо, бившият изпълнителен вицепрезидент на Universal Pictures, ще бъде главен оперативен директор.

"Artists Equity е проект, замислен заради дългогодишната ни страст към изкуството, разказването на истории и нашето общо желание да помогнем на създателите да реализират визията си, както ние сме имали късмета да правим през цялата си кариера", споделя звездата от "Не казвай сбогом" в официално изявление.

фг

"Развлекателната индустрия е дело на страхотни партньорства – сценаристи, режисьори, продуценти, екип, актьори - и през цялата си кариера научих, че сътрудничеството е това, което движи успеха", добавя той.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТЕЗИ ЗВЕЗДИ СА БИЛИ СЪКВАРТИРАНТИ В НАЧАЛОТО НА КАРИЕРАТА СИ

"Исторически погледнато, успехът на един филм се основава на представянето му в боксофиса. Сега, с възхода на стрийминга, бизнесът зад създаването на филми се промени изцяло. Въпреки това, Бен и аз знаем, че силата ще продължи да бъде в ръцете на създателите, без значение в каква посока се развива индустрията", казва от своя страна Деймън.

"Artists Equity позволява на тези визионери да поемат собственост върху своята творческа сила, предоставяйки платформа както за утвърдени, така и за нови режисьори, за да развият тяхното съдържание."

дрфтгъ

"Намирам се точно в този период от живота, в който имам достатъчно опит, увереност и самоувереност", казва съпругът на Дженифър Лопес за новия си мащабен проект.

Припомняме, че Афлек и Деймън спечелиха "Оскар" за най-добър оригинален сценарий през 1998 г. за "Добрият Уил Хънтинг". В момента двамата работят върху спортната драма за пътя на Nike към сключването на сделката с Майкъл Джордан. Филмът  отново е режисиран от Бен, който е и сценарист заедно с Мат. 

Очаква се това да бъде първият голям проект на Artists Equity, който ще видим на голям екран следващата година.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA