Бен Афлек и Мат Деймън се събират във филм за Nike

Двамата са пример за добри приятели в живота и прекрасни партньори в работата си.

01 юли 2022

След успешния криминален сериал "City on the Hill", в който заедно са изпълнителни продуценти, Мат Деймън и Бен Афлек предстои да разкажат историята на Nike.

matben

В лентата ще става дума за отношенията на Сони Вакаро, известен маркетинг специалист, отговорен за сключването на договора с NBA легендата Майкъл Джордан, и Филип Найт, един от съоснователите на марката, в чийто обувки ще влезе Бен Афлек.

След неуспешни опити да стигне до легендата, Вакаро, изигран от Мат Деймън, отива доста далеч като се среща с родителите на легендарния баскетболист, запознава се с бивши треньори и хора от близкия му кръг. С тяхна помощ печели доверието на Джордан и в крайна сметка подписват договор за партньорсто.

Погледнато през призмата на 80-те години на миналия век, това си е огромен успех и нека не забравяме, че след този договор славата на Nike се развива светкавично - компанията започва да прави милиарди и бие всички класации за най-търсени и модерни спортни стоки.

benmat

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЩЕ СЕ ИЗНЕНАДАТЕ КАК БЕН АФЛЕК Е ПРЕДЛОЖИЛ НА ДЖЕНИФЪР ЛОПЕС

Филмът ще е биографичен и ще показва развитието на един "великан" в сферата на обувките. Ще носи посланието, че не трябва да се отказваме, колкото и трудно да е и постоянно да си визуализираме победата.

nike

Бен и Мат не участват само като актьори. Те работят и по текста на продукцията, който ще бъде базиран на сценарий на Алек Конвери. Двамата също така ще продуцират лентата, а Афлек ще седне и на режисьорския стол.

Все още не се знае какво заглавие можем да очакваме, тъй като Amazon Studios и Skydance Sports финализират детайли, но това не ни пречи да тръпнем в очакване за невероятната игра на звездното дуо и за още една успешна спортна драма.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA