Леонардо ди Каприо е щял да се откаже от ролята си в "Титаник"

Актьорът е бил на крачка от това да си тръгне цели два пъти.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 25 ноември 2022

Леонардо ди Каприо почти е загубил ролята си на Джак в Титаник и то два пъти.

Джеймс Камерън разказа за два големи момента, в които Лео почти си е тръгнал от снимачната площадка на филма.

Една от най-емблематичните кадри през последните десетилетия на киното е тази на ди Каприо, в смокинг, стоящ на върха на голямо стълбище пред часовник в Титаник , обръщайки се и протягайки към ръката на Роуз, изиграна от Кейт Уинслет

Всъщност, става ясно, че този кадър за малко е щял да не види бял свят. 

дфртг

В интервю за GQ Камерън разказва забавни истории, като този път си спомни за създаването на хитовия филм от 1997 г. и по-специално за ролята на Ди Каприо като Джак. 

Според режисьора Лео е бил перфектен на прослушването си. „Очарова всички, включително и мен", каза Джеймс. Да не говорим за случайните служители, които дойдоха в стаята за прослушване, за да го видят. След това, когато го е завел да чете с евентуалната му романтична колежка, Ди каприо се е отказал.

„Той каза: „Имате предвид, че чета?", спомня си режисьора. „И аз казах да, той каза "О, аз не чета". Казах, "добре", стиснах му ръката, казах, "благодаря, че дойде." И той каза: „Чакай, искаш да кажеш, че ако не чета, няма да получа ролята? Просто така?".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СНИМКИТЕ НА "АВАТАР: ПРИРОДАТА НА ВОДАТА" СА ПЪЛНИ С ПРИКЛЮЧЕНИЯ

сдф

„Казах, „о, да, това е гигантски филм, който ще отнеме две години от живота ми. Ти ще си отидеш и ще направиш пет други филма, докато аз правя постпродукция супер дълго време, така че няма да прецакам нещата като взема грешно решение на кастинга. Или ще четеш или няма да получиш ролята", казал Камерън.

Допълвайки: „Той седна и сякаш всяка частица от цялото му същество беше негативно настроено докато не казах "действие". Той се превърна в Джак и двамата с Кейт влязоха в ролите и изиграха сцената. Тогава си казах "Добре, той е човекът.".

Няколко седмици по-късно Ди Каприо се свърза с Камерън и му казва, че смята, че Джак трябва да има „някакво страдание или някакъв проблем или някакво травматично нещо от миналото", което Джеймс приема като знак, че може би младият Лео всъщност не е точното момче за ролята. 

дцфг

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЛЕОНАРДО ДИ КАПРИО ОТПРАЗНУВА РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН С КУП ХОЛИВУДСКИ ЗВЕЗДИ

„Казах: „Ти си правил всички тези страхотни герои, които всички имат проблем, независимо дали е пристрастяване или каквото и да е." Казах му, че трябва да се научи как да държи нещата в центъра и да няма всички тези неща около себе си.", разказва той.

И продължава: "Защото тези неща за които ти говориш са по-лесни, това са опори, това са патерици, а това, за което говоря аз е много по-трудно и явно не си напълно готов."

„В секундата, в която казах това, той осъзна, че това е наистина труден и предизвикателен филм за него. Осъзнах, че това беше моята грешка: не бях представил достатъчно предизвикателството пред него", казва Камерън.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA