Снимките на "Аватар: Природата на водата" са пълни с приключения

Кейт Уинслет, Зоуи Салдана и Сигорни Уивър са се научили да задържат дъха си под вода от 5 до 7 минути.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 28 октомври 2022

Джеймс Камерън е извикал на помощ "най-добрите специалисти по задържане на дъха в света", за да помогне на Сигорни Уивър, Зоуи Салдана и Кейт Уинслет за подводните сцени в предстоящия "Аватар".

Актьорският състав на "Аватар: Природата на водата" разказа повече за целия снимачен процес в разговор с режисьора Джеймс Камерън и The New York Times.

В интервюто 44-годишната Салдана отбеляза, че "първата стъпка е да фалшифицирате, че можете, докато наистина успеете", когато става въпрос за снимането под вода.

"Казваш на шефа си "Да, абсолютно, толкова съм развълнувана" и тогава се ужасяваш и се чудиш "Какво ще правя?" В най-добрия случай ще си тръгнеш с ново умение, но отначало се уплаших", признава тя. 

И добавя: "Аз произхождам от поколения островитяни и нещото, което хората не знаят, е, че ако сте от острови, които са били колонизирани, голям процент от хората не могат да плуват."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НОВОТО ВИДЕО НА АДЕЛ Е САМО ЗА МЕЧТАТЕЛИ

В The Tonight Show с Джими Фелън, Сигорни пък сподели, че тя и колегите ѝ са били научени как да задържат дъха си от инструктор по свободно гмуркане "за около година", докато работят по филма. Уивър разкри, че сега "може да задържи дъха си до около шест минути и половина".

"Не се движех. Много по-лесно е да задържите дъха си, когато не се движите."

cvb

Салдана отбеляза в интервю за Times, че е "стигнала почти до пет минути", което 68-годишният Камерън нарече "огромно" постижение.

Въпреки тези успехи, новодошлата в екипа Кейт Уинслет се е научила да задържа дъха си най-дълго и най-бързо.

"Аз съм много конкурентна, но в екипа си имахме актриса, носителка на "Оскар", която остана седем минути под водата", каза Салдана, карайки Уивър и Камерън да потвърдят, че 47-годишната Уинслет "е естествена" в усилията си.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КЕЙТ УИНСЛЕТ ЩЕ БЪДЕ МОДЕЛ И ВОЕНЕН КОРЕСПОНДЕНТ НА VOGUE НА ГОЛЕМИЯ ЕКРАН

xcvb

"Кейт е истински демон, тя се хвана за свободното гмуркане като за нещо, около което може да изгради своя герой", коментира Камерън. "Героинята на Кейт е човек, който е израснал под вода и е напълно адаптиран към океана. Така че трябваше тя да бъде напълно спокойна и се оказа, че е така."

"Аватар: Природата на водата" е в кината от 16 декември.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA