Меган Маркъл е получавала реални заплахи за убийство

Животът на херцогинята на Съсекс в Лондон не е бил точно приказка.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 30 ноември 2022

Меган Маркъл е била изправена пред „отвратителни и много реални" заплахи в Обединеното кралство, казва бивш ръководител на антитерористичната служба.

В интервю, Нийл Басу, който е служил като най-старши офицер в звеното за борба с тероризма в столичната полиция и е отговарял за защитата на кралството каза, че е имало истински риск за живота на херцогинята на Съсекс, докато е живяла в Обединеното кралство.

Той разкри тревожните факти след като подаде оставката си на 54-години след 30 години служба. През това време е спечелил полицейския медал на кралицата за отлична работа и е влязъл в длъжност през март 2018 г. - два месеца преди Меган и принц Хари да се бракуват.

фжгбхн

„Вие отговаряхте за кралската защита. Как бихте характеризирали заплахите, които Меган и Хари са получили?" попита журналистката Кати Нюман в бърз клип, споделен в Twitter.

„Отвратително и много реално", отговори Басу, наричайки тероризма „бързо нарастващата заплаха" за страната.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ХАРИ И МЕГАН СА ГОТОВИ С ДОКУМЕНТАЛНИЯ СИ ФИЛМ

„Имаше ли много сериозни, истински заплахи срещу Меган?", попита Нюман.

„Абсолютно, и ако бяхте видели нещата, които бяха написани и ги получавахте… видът реторика, който беше онлайн... ако знаете това, което знам аз, щяхте да се чувствате под заплаха през цялото време", отговори той.

цжб

На въпрос дали животът на херцогинята на Съсекс е бил наистина заплашен повече от веднъж, Нийл даде плашещ отговор.

„Абсолютно. Имахме екипи, които разследваха. Хората бяха преследвани за тези заплахи", каза той.

Твърденията на висшия офицер са сходни с предишните коментари на принц Хари, че той не се чувства в безопасност с новото си семейство в Обединеното кралство на фона на продължаващите съдебни дела да получат полицейска защита, докато са в САЩ.

Съдебното решение от февруари 2020 г. премахна правото на принца на полицейска охрана в Обединеното кралство, след като той и Меган обявиха, че ще се оттеглят от кралските си задължения през януари 2020 г.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA