Риана с първа номинация "Златен глобус"

Суперзвездата вече може да се похвали и с тази номинация в резюмето си.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 14 декември 2022

Риана официално е номинирана за Златен глобус заради парчето си за "Черната пантера: Уаканда завинаги".

Номинациите за наградите Златен глобус, които ще бъдат връчени през януари 2023г. бяха обявени в началото на седмицата, а емблематичната певица спечели първата си номинация за най-добра оригинална песен за нейния новоизлязъл сингъл „ Lift Me Up ", който е и саундтрак на "Черната пантера: Уаканда завинаги".

Песента се присъединява към други номинирани в категорията, включително „Carolina" („Където пеят раците"), „Ciao Papa" („Пинокио" на Гилермо дел Торо), „Hold My Hand" („Топ Гън: Маверик") и „ Naatu Naatu” („RRR”).

ОЩЕ ОТ GRAZIA: РИАНА ИМА ЛЮБИМА ЧАСТ ОТ ТЯЛОТО СИ И НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВА ДА Я ПОКАЗВА

34-годишнaта звезда отпразнува новината в Twitter. „Бог да се покаже! @goldenglobes", туитна тя.

„Lift Me Up" отбеляза първият солов музикален проект на Риана от повече от шест години след издаването на осмия ѝ студиен албум "Anti".

"Lift Me Up" се чува по време на крайните надписи на продължението на Черната пантера и е създаден като възхвала на Чадуик Босман, който изигра крал Т'Чала, известен още като Черната пантера. Той почина на 43 години след четиригодишна битка с рак на дебелото черво.

Песента е съвместен проект с Темс и носителя на Оскар Лудвиг Гьорансон, на които е текста, а музиката е дело на режисьора на филма Райън Куглър.

През октомври Куглър сподели пред Entertainment Tonight, че ще е „вечно благодарен" на Риана, че е прекратила музикалната си пауза и се включила със сантименталния саундтрак към филма.

„Ще кажа това, не накарах Риана да направи нищо. Не мисля, че някой може да я накара да направи нещо. Тя е човек, който сама задава ритъма и посоката на собствения си път", каза режисьорът. „Просто съм благодарен, че искаше да допринесе и ще бъда вечно благодарен не само на нея, но и на всички останали фантастични музиканти, които участват в саундтрака."

Златните глобуси 2023 ще бъдат излъчени на живо на 10 януари по NBC и Peacock в 20:00 ч. EST.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA