Всичко, което знаем за наградите "Златен глобус"

Ежегодните филмови статуетки ще бъдат раздадени на 10 януари в Бевърли Хиллс.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 05 януари 2023

Готови ли сте за тазгодишните награди "Златен глобус"?

Ана де Армас, Джейми Лий Къртис и Трейси Морган ще се качат на сцената, за да връчат статуетки, а комедиантът Джерод Кармайкъл ще влезе в ролята на водещ за предстоящата церемония.

80-ата такава ще се излъчи на живо по NBC и Peacock на 10 януари от Бевърли Хилс, Калифорния.

нмннн

34-годишната де Армас и 64-годишната Къртис имат и възможност за победа. Де Армас е номинирана за Най-добра актриса в главна роля за драмата "Блондинка", докато Къртис има номинация за Най-добра поддържаща роля за "Everything Everywhere All at Once".

Предстоящата церемония ще включва и Еди Мърфи, който ще получи наградата Сесил Б. Демил за 2023 г., и телевизионният продуцент Райън Мърфи, който ще бъде удостоен с 4-та поредна награда Карол Бърнет за цялостния му принос към към телевизията.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СЕЛЕНА ГОМЕС СБЪДНА МЕЧТАТА СИ ДА БЪДЕ НОМИНИРАНА ЗА "ЗЛАТЕН ГЛОБУС"

Златен глобус

Сред номинираните филми са "Баншите от Инишерин", който има осем номинации, следван от "Everything Everywhere All at Once" с шест, а "Вавилон" и "Семейство Фейбълман" са с по пет.

В категория сериали "Abbott Elementary" получи най-много номинации - пет, следван от "The Crown", "Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story", "Only Murders in the Building", "Pam & Tommy" и "Белият лотос" - всички с по четири номинации.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA