Ейми Уайнхаус се завръща с биографичен филм

Разкриваме ви всичко, което трябва да знаете за лентата.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 16 януари 2023

Подготвя се биографичен филм за Ейми Уайнхаус.

След месеци слухове, Deadline потвърди, че Мариса Абела ще изиграе музикалната сензация в предстоящата лента, тъй като е "надминала всички", борили се за ролята.

Сам Тейлър Джонсън, който режисира "50 нюанса сиво", отново сяда на режисьорския стол, а Focus Features и Monumental Picture работят в екип като продуценти.

Ейми Уайнхаус, която почина на 27-годишна възраст през 2011 г., се смята за един от символите на XXI век. 

Албумът "Back to Black" ѝ донесе рекордните за онова време пет награди "Грами" през 2008 г., включително Запис на годината и Песен на годината за хитовото парче "Rehab", въпреки че беше известна и с "You Know I'm Not good" и "Back to black". 

За съжаление, нейното име все още се свързва с борбата с наркотиците и бурната ѝ връзка с Блейк Фийлдър-Сивил. 

Според реализираната в публичното пространство информация, биографичният филм ще се фокусира върху "гениалността, креативността и честността на Ейми във всичко, което тя правеше".

"Връзката ми с Ейми започна, когато напуснах колежа и се мотаех из лондонския квартал Камдън. Намерих си работа в легендарния Koko Club и все още мога да усетя всеки пазарен щанд, ретро магазин и улица… Няколко години по-късно Ейми написа своите най-искрени песни, докато живееше в Камдън", казва Тейлър-Джонсън в изявление.

И продължи: "За първи път я видях да изпълнява нещо в шоуто за таланти в джаз клуба на Рони Скот в Сохо и веднага стана очевидно, че не е просто "талант"… тя беше гениална. Като режисьор не можеш да искаш повече."

"Чувствам се развълнуван и смирен, че имам тази възможност - да реализирам уникалната и трагична история на Ейми в киното, придружена от най-важната част от нейното наследство - нейната музика. Напълно осъзнавам отговорността. Ще създам филм, който всички ще обичаме и ценим завинаги. Точно както правим с Ейми."

Родителите на звездата, Мич и Джанис Уайнхаус, също споделиха подкрепата си в съвместно изявление.

"Развълнувани сме, че Studiocanal, Focus Features и Monumental правят този филм, който ще отпразнува необикновеното музикално наследство на дъщеря и показва нейния талант по начина, по който заслужава".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA