Всичко, което трябва да знаете за Met Gala 2023

Запознайте се с подробностите около тазгодишната тема и очакваните звездни гости.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 21 януари 2023

Дните в календара отминават бързо и подготовката за Met Gala вече тече с пълна сила.

Най-бляскавото събитие ще се проведе в първия понеделник на май, който тази година е точно 1 май. Разбира се, в Музея на изкуствата "Метрополитън", където известните личности ще се появят с грандиозни рокли и кюстюми в тематика, обявена от съпредседателите на събитието.

За разлика от многопосочната "Gilded Glamour", темата за 2023 г. отдава почит на покойния Карл Лагерфелд.

Met Gala

Домакини на тазгодишния спектакъл ще бъдат Дуа ЛипаПенелопе Крус, Михаела Коел и Роджър Федерер. "Ще се видим в първия понеделник от май #CostumeInstitute Benefit", сподели изпълнителката на "Levitating" в своя официален Instagram акаунт.

Темата носи името "Karl Lagerfeld: A Line of Beauty" и ще почете наследството на покойния творчески директор на Chanel.

Разбира се, идеята е свързана и с изложбата на института, която ще се проведе от 5 май до 16 юли, показвайки приблизително 150 произведения на Лагерфелд.

Карл Лагерфелд

Очаква се да бъдат показани дизайнерски скици, както и други елементи от творческия процес зад колаборациите му с Balmain, Chloé, Fendi и, разбира се, Chanel.

Очаква се на червения килим да се появят дългогодишни приятели и посланици на марката като Марго Роби, Лили-Роуз Деп, Кристен Стюарт и Маргарет Куали. Най-вероятно в списъка с гости ще присъстват членовете на клана Кардашиян-Дженър, Блейк Лайвли, Райън Рейнолдс и Риана, а ние се надяваме тази година да отбележи и завръщането на Зендея.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA