Алек Болдуин е обвинен в непредумишлено убийство

Оператор от снимачната площадка почина, след като пистолетът, държан от актьора, изстреля истински патрон.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 21 януари 2023

Алек Болдуин е обвинен в непредумишлено убийство.

Това обявиха прокурорите в Ню Мексико за трагедията на снимачната площадка на филма "Rust", след която операторът Халина Хътчинс почина.

Въпросната ситуация доведе до няколко съдебни дела, включително от вдовеца на Хътчинс, Матю, който постигна споразумение с продукцията миналата година.

Алек Болдуин

Все още не е ясно какви ще са последиците за Алек, който твърди, че е невинен.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: АЛЕК И ХИЛАРИЯ БОЛДУИН ОЧАКВАТ СЕДМОТО СИ ДЕТЕ

Хана Гутиерес-Рийд, отговаряла за оръжията на снимачната площадка, също ще бъде обвинена в непредумишлено убийство, както и първият асистент-режисьор, Дейв Холс, който е дал на Болдуин пистолета за сцената. Според изявлението, той се е признал за виновен за небрежно използване на смъртоносно оръжие.

"Това решение изопачава трагичната смърт на Халина Хътчинс и представлява ужасна съдебна грешка. Г-н Болдуин не е вярвал, че има истински куршум в пистолета или където и да било на снимачна площадка. Той разчиташе на професионалистите, с които работеше. Увериха го, че пистолетът няма бойни патрони. Ще се борим с тези обвинения и ще победим", споделя адвокатът на актьора.

Андреа Рийб, прокурорът по случая, коментира в изявление: "Ако някой от тези трима души – Алек Болдуин, Хана Гутиерес-Рийд или Дейвид Холс – беше свършил работата си, Халина Хътчинс щеше да е жива днес. Толкова е просто."

И продължи: "Доказателствата ясно показват незачитане на безопасността. В Ню Мексико няма място за снимачни площадки, които не приемат сериозно безопасността на оръжията и обществената безопасност в нашия щат."

Още тогава един от ръководителите на екипа - Лейн Лупър, започна да твърди, че сцените с престрелки са изиграни "много набързо", както и че е имало два случайни изстрела от оръжие преди фаталния край.

Впоследствие властите откриха пет допълнителни бойни патрона, включително там, където са се съхранявали реквизити, както и в колана, носен от Болдуин. Разследването обаче така и не установи как са се озовали там.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA