Сам Смит вече не се чувства неуверен в тялото си

Изпълнителят на "Unholy" разказва как несигурността се е превърнала в най-висшата форма на любов.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 01 февруари 2023

Сам Смит най-накрая е преодолял телесната дисморфия.

Говорейки с The Sunday Times, 30-годишният певец разкри, че е изминал доста дълъг път, преди да се почувства достатъчно комфортно, за да позира гол за обложката на новия си албум - "Gloria".

Сам Смит

"През 2018 г. бях на 25, на турне, и се чувствах много изтощен. Всеки път, когато посещавах басейн се чувствах притеснен, но се принуждавах да свалям горнището си", споделя Смит, отбелязвайки, че никога не е отговарял на стандартите за красота в шоубизнеса. "Това ми се отплати, защото сега имам обратното на телесната дисморфия. Изглеждам страхотно. Най-накрая придобивам тен. Изгорял съм на места, на които никога досега не бях."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: САМ СМИТ ОТКРИВА ИСТИНСКАТА СВОБОДА В "GLORIA"

Телесната дисморфия се описва като психично разстройство, при което човек не може да спре да вижда външния си вид като дефект или недостатък. Състоянието може да причини безпокойство и стрес, което затруднява функционирането в социалното общество и ежедневието.

Сам обяви, че е небинарен през май 2019 г. и призна, че вече не се притеснява от чуждото мнение. Напротив, използва музиката като отдушник.

Сам Смит

"С всеки албум се доближавам до това, което съм", каза Смит, отбелязвайки, че четвъртият му студиен проект е вдъхновен от "женския дух".

"По-щастлив съм в собствената си кожа с "Gloria". Чувствам се освободен, освободен от натиска, който изпитвах, когато бях млад. Майка ми казва, че с напредването на възрастта съм престанал да се интересувам какво мислят хората и е права."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA