Филмът на Бен Афлек и Мат Деймън вече има трейлър

Спортната драма ще разкаже в подробности сделката между Майкъл Джордан и Nike.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 10 февруари 2023

Бен Афлек, Мат Деймън и Вайола Дейвис са звездите в предстоящия филм "AIR".

Лентата, която влиза в кината в началото на април, е базирана на истинска история и отбелязва първото сядане на режисьорския стол за Афлек след "Те живеят в нощта" от 2016 г. 

Това е и дебютът на новата му продуцентска компания с Мат Деймън - Artists Equity.

Във филма 50-годишният Афлек играе Филип Найт, съоснователят на Nike, Inc., а 52-годишният Деймън е Сони Вакаро, директорът по спортен маркетинг, който помага на Майкъл Джордан да сключи договор с бранда и да пусне най-иконичния модел обувки - Air Jordan.

Вайола Дейвис е майката на Джордан - Делорис, а съпругът на Дейвис в реалния живот Джулиус Тенон играе бащата на NBA звездата - Джеймс.

"AIR разкрива невероятното партньорство между тогавашния новобранец Майкъл Джордан и новосъздадената баскетболна линия на Nike, която прави революция в света на спорта и съвременната култура с марката Air Jordan", гласи официалното описание на дългоочаквания проект.

"Тази трогателна история проследява колко много трябва да рискуваш, за да спечелиш. Показва безкомпромисната вяра на една майка, която знае колко огромен е талантът на сина ѝ и как той ще стане най-великият баскетболист на всички времена."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТЕЗИ ЗВЕЗДИ СА БИЛИ СЪКВАРТИРАНТИ В НАЧАЛОТО НА КАРИЕРАТА СИ

мат деймън

"Мат и аз сме много развълнувани публиката да види "Air" и сме горди, че това е първият проект на Artists Equity", каза Афлек в изявление неотдавна. "Филмът беше изключително преживяване. Имахме честта да работим с едни от най-добрите актьори и екип в бизнеса, всички внесоха страст, постоянство и креативност в колективните усилия да пресъздадем тази забележителна и вдъхновяваща история."

"Това беше най-доброто творческо и лично преживяване в живота ни и с нетърпение очакваме още много подобни", а ние сме склонни да се съгласим.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA