Защо Риана не е получила никакво заплащане за Super Bowl?

Нито един от изпълнителите на полувремето не получава заплащане, но NFL покрива всички разходи, свързани със шоуто.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 14 февруари 2023

Риана не получи заплащане за удивителното шоу, което направи на полувремето на Super Bowl.

Въпреки че прочутото шоу на полувремето често привлича най-големите имена в музиката, всъщност никой от тях не получава пари за участието си.

„Ние не плащаме на артистите", каза говорител на NFL пред Forbes през 2016 г. „Но покриваме абсолютно всички разходи."

Брайън Маккарти, вицепрезидент по комуникациите на NFL, потвърди пред Newsweek, че лигата наистина покрива „всички разходи, свързани с шоуто" – и докато артистите не получават пари за изявата си, те получават гарантирана минимална заплата, която идва от сключен договор с цялата организация.

За много от звездите, шансът да се представят пред все по-голяма публика си заслужава усилията. Миналогодишният Super Bowl е гледан от 112,3 милиона зрители, според стрийминг данни от NBC, а тазгодишният мач получи още по-висок рейтинг, съобщи Los Angeles Times.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАРДИ БИ И OFFSET ПОКАЗАХА ЛЮБОВТА СИ НА SUPER BOWL

Артистите често виждат шанс да увеличат продажбите си веднага след шоуто, както и увеличават своите последователи в социалните медии.

В момент, който моментално стана популярен в интернет, Риана поправи грима си с помощта на компактната пудра от нейната марка Fenty Beauty, а течното червило, наречено „MVP" беше пуснато онлайн още по време на изпълнението ѝ.

Много от предишните гости на шоуто са получавали по 1 милион долара, но тъй като представленията стават все по-големи и по-големи, някои от тях решават да финансират шоутата от собствения си джоб, за да са сигурни, че визията им ще бъде 100% постигната.

Мениджърът на The Weeknd каза пред Billboard, че певецът на „Blinding Lights" е похарчил 7 милиона долара от собствените си пари, когато беше гост на полувремето през 2021 г., докато източник, близък до dr. Dre каза на Forbes, че той е похарчил подобно състояние, за да усъвършенства шоуто си през 2022 г.

Тазгодишното Apple Music Halftime Show беше запомнящо се за Риана, тъй като през цялото време тя беше на окачена платформа, изискваща помощта на 800 души, включително 80 танцьори и седем други работници.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: РИАНА Е ЗАБРАВИЛА РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН ЗАРАДИ SUPER BOWL

Въпреки че не беше платено за изпълнението ѝ, на професионалните танцьори до нея се заплаща.

„Продуцентите на шоуто решиха, че професионалните танцьори няма да работят безплатно.", се казва в изявлението. „Ние сме благодарни на Roc Nation и по-специално на нашия член Джей-Зи, за тяхното сътрудничество и ангажираност към професионалните артисти. Ние вярваме, че на всички участници трябва да бъде заплатено за техния труд."

Това стана ясно, след като танцьорите за шоуто на The Weeknd, които се присъединиха към продукцията като неплатени доброволци, бяха принудени да работят заедно с платени танцьори.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA