Кристина Апългейт се оттегля от киното

Заради множествената склероза, Апългейт е принудена да работи нещо друго.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 14 февруари 2023

Кристина Апългейт планира да сложи край на филмовата си кариера.

Апългейт, която е номинирана за най-добро изпълнение в комедиен сериал в "Мъртъв за мен" сподели, че тази година може би е последната ѝ като актриса заради множествената склероза, която ѝ откриха през 2021 година.

„Вече не мога да си представя да стана в 5 сутринта и да прекарвам по 12-14 часа на снимачната площадка. Нямам тази сила.", споделя Кристина в ново интервю пред Los Angeles Times.

Тазгодишната номинация за награда SAG - "Награда на гилдията на филмовите актьори" е общо шеста за актрисата, която се присъединява към общността още през 1975 година.

кристина апългейт

Тя споделя, че това е едно от любимите ѝ събития, защото събира на едно място само актьори без абсолютно никакви други присъстващи. „Там са твоите хора. И въпреки репутацията, която актьорите имат, те всъщност са много приятни хора".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КРИСТИНА АПЪЛГЕЙТ Е ЗАВЪРШИЛА СНИМКИТЕ НА "МЪРТЪВ ЗА МЕН" В ИНВАЛИДНА КОЛИЧКА

Макар да не продължава с актьорската си кариера, звездата отново ще остане в Холивуд, но като продуцент или глас зад кадър. „Трябва да съм сигурна, че имам пари, за да може дъщеря ми да е нахранена и да имаме покрив над главите си", категорична е тя.

В момента, Апългейт прекарва много повече време в леглото, гледайки всички риалити шоута, които е пропуснала заради работата си. Въпреки това, тя категорично заявява, че все още не е гледала целия последен сезон на "Мъртъв за мен".

кристина апългейт

„Не обичам да гледам как се затруднявам. Освен това, напълнях с 18 килограма заради липсата на активност и множеството лекарства, така че не искам да се гледам. Не се чувствах като себе си", казва тя. Когато все пак започва да гледа последните серии на сериала, Кристина винаги е била сама в стаята и е спирала на пауза, когато нещата станат твърде болезнени.

Актрисата обясни, че вече си търси ново занимание, което ѝ позволява да работи по пет часа на ден. „Със сигурност не мога да правя това, което правех преди.", казва тя и допълва, че в момента фокусът ѝ е насочен към семейството.

"Почти съм убедена, че това ще е краят, но кой знае... сигурно ще ми стане доста скучно у дома. Бих искала да създавам неща, да продуцирам. Имам много идеи в главата и просто трябва да ги задействам", споделя още тя.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA